Recept: velikonočna cheesecake jajčka

by | 23. 03. 2021
velikonočna cheesecake jajčka

Velika noč se bliža, zato smo poiskali preprost recept, ki bo navdušil vse prisotne. Govorimo namreč o velikonočnih čokoladnih jajčkih – ampak ne tistih klasičnih, temveč napolnjenih s cheesecake polnilom in lepo dekoriranih. Velikonočna cheesecake jajčka so tako slastna in lepa, da jih morate poskusiti.

Potrebujete:
  • 60 g piškotov

  • 45 g neslanega masla

  • 250 g maskarpone

  • 125 g sladke smetane

  • 80 g sladkorja v prahu

  • 1 žličko vanilijevega ekstrakta

  • 2 čokoladni velikonočni jajčki (72 gramski), razpolovljeni

  • 100 g mini čokoladnih jajčk

  • dekoracijo izberite povsem po svojih željah

Priprava:

1 Piškote zdrobite in jih zmešajte s stopljenim maslom ter jih razporedite po peki papirju in pustite 15 minut v hladilniku.

2 Nato zmiksajte maskarpone, vanilijev ekstrakt in sladkor v prahu, da bo zmes povsem gladka. Prilijte še sladko smetano ter miksajte tako dolgo, da dobite kompaktno zmes (ne sme biti tekoča).

3 Piškote vzemite iz hladilnika in jih ponovno zdrobite, da dobite manjše drobtine. V vsako polovico čokoladnega jačka dajte žlico teh drobtin, da naredite podlago.

4 Nato do vrha zapolnite z zmesjo za cheesecake in dekorirajte z zdrobljenimi mini čokoladnimi jajčki. Sladica mora vsaj eno uro počivati v hladilniku, še bolje pa je, če lahko v hladilniku počiva čez noč. Če boste jajčka hranili v hladilniku, so uporabna do tri dni.

Velikonočna cheesecake jajčka lahko dekorirate seveda povsem po svoji želji, uporabite lahko tudi čokoladne kroglice, kokosove kroglice, naribano čokolado, makrone, sveže sadje … Če želite, lahko tudi v zmes za cheesecake dodate čokoladni ganache ali samo stopljeno čokolado. Možnosti je veliko, zato bodite kreativni.

 

cheesecake

 

Poglejte tudi recept Bananine palačinke s svežim sadjem.

 

Foto: Getty Images via Guliver; The Delectable Garden Food Blog