S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Velika noč se bliža, zato smo poiskali preprost recept, ki bo navdušil vse prisotne. Govorimo namreč o velikonočnih čokoladnih jajčkih – ampak ne tistih klasičnih, temveč napolnjenih s cheesecake polnilom in lepo dekoriranih. Velikonočna cheesecake jajčka so tako slastna in lepa, da jih morate poskusiti.
60 g piškotov
45 g neslanega masla
250 g maskarpone
125 g sladke smetane
80 g sladkorja v prahu
1 žličko vanilijevega ekstrakta
2 čokoladni velikonočni jajčki (72 gramski), razpolovljeni
100 g mini čokoladnih jajčk
dekoracijo izberite povsem po svojih željah
1 Piškote zdrobite in jih zmešajte s stopljenim maslom ter jih razporedite po peki papirju in pustite 15 minut v hladilniku.
2 Nato zmiksajte maskarpone, vanilijev ekstrakt in sladkor v prahu, da bo zmes povsem gladka. Prilijte še sladko smetano ter miksajte tako dolgo, da dobite kompaktno zmes (ne sme biti tekoča).
3 Piškote vzemite iz hladilnika in jih ponovno zdrobite, da dobite manjše drobtine. V vsako polovico čokoladnega jačka dajte žlico teh drobtin, da naredite podlago.
4 Nato do vrha zapolnite z zmesjo za cheesecake in dekorirajte z zdrobljenimi mini čokoladnimi jajčki. Sladica mora vsaj eno uro počivati v hladilniku, še bolje pa je, če lahko v hladilniku počiva čez noč. Če boste jajčka hranili v hladilniku, so uporabna do tri dni.
Velikonočna cheesecake jajčka lahko dekorirate seveda povsem po svoji želji, uporabite lahko tudi čokoladne kroglice, kokosove kroglice, naribano čokolado, makrone, sveže sadje … Če želite, lahko tudi v zmes za cheesecake dodate čokoladni ganache ali samo stopljeno čokolado. Možnosti je veliko, zato bodite kreativni.
Poglejte tudi recept Bananine palačinke s svežim sadjem.
Foto: Getty Images via Guliver; The Delectable Garden Food Blog