Spanje v nedrčku: za ali proti? To je mnenje strokovnjakov …

spanje v nedrčku

Kaj pravijo strokovnjaki? Ali je spanje v nedrčku velika napaka? Nekatere ženske si slečejo nedrček takoj, ko pridejo domov, spet druge ga nosijo 24 ur na dan. Tukaj se poraja vprašanje, če je spanje v nedrčku dobro za nas?

Morda niste pričakovali takšnega odgovora, vendar strokovnjaki pravijo, da je nošenje nedrčka med spanjem povsem naša lastna izbira. Namreč ne obstaja niti ena raziskava, ki bi dokazala, da spanje v nedrčku slabo vpliva na naše zdravje ali na videz prsi. Gre le za to, kako je vam osebno najbolj udobno.

Spanje v nedrčku: kdaj in zakaj?

Na to odločitev vpliv več dejavnikov:

  • Velikost prsi in njihova občutljivost – ženske z bujnejšim oprsjem ali bolj občutljivim oprsjem za spanje izbirajo mehkejše nedrčke, kot so npr. športni nedrčki.
  • Ženske, ki dojijo, sploh na začetku, spijo v nedrčkih, oblikovanih posebej za dojenje, ki so obenem mehki in udobni.
  • Ženske z bolj občutljivimi bradavicami najraje spijo v nedrčku zato, saj bi bil material pižame pregrob za njih.
Ali nošenje nedrčka med spanjem preprečuje povešanje prsi?

Na žalost je odgovor negativen. Na povešeno kožo prsi vplivajo številni drugi dejavniki, kot so starost, več nosečnosti, indeks telesne mase, genetika, hormonske spremembe in teža samega tkiva prsi.

Če radi spite v nedrčku, vam svetujemo, da raje izberete mehkejše športne nedrčke, ki bodo vse ‘držali na mestu’ in bodo udobni. Nedrčki s kostmi niso najbolj primerni za spanje – predvsem iz vidika udobja. Prav tako pa je pomemben material, zato je najbolje izbrati bombažni nedrček, pri katerem lahko koža diha. S tem boste preprečili tudi morebitna glivična vnetja.

 

Sedenje je bolezen današnjega časa – posledice so lahko zelo hude

Foto: PeopleImages / Getty Images Plus via Getty Images