Superživila, ki vam bodo pomagala pri krepitvi imunskega sistema

superživila

Sploh v današnjih časih je zelo pomembno, da skrbimo za svoj imunski sistem in odpornost. Na to pa bomo morali biti še toliko bolj pozorni ob hitrem prehodu iz hladnega v toplo ozračje, saj se takrat velikokrat zgodi, da v tem času zbolimo. Da se to ne bi zgodilo, si nujno okrepite imunski sistem. Predstavljamo vam superživila, ki vam bodo pri tem pomagala.

Superživila za krepitev imunskega sistema:

Jagode

V trgovinah so že na voljo jagode, zato izkoristite to čudovito sadje, bogato z vitaminom C in antioksidanti ter okrepite vaš imunski sistem.

Grah

Grah je zelenjava, ki je zelo tipična za pomlad. To zeleno zelenjavo bi morali jesti v izobilju, saj vsebuje malo kalorij in ogromno beljakovin ter vitaminov A in C.

Losos

Losos je vrsta ribe, ki se običajno lovi spomladi, ta mastna riba prav tako vsebuje veliko dobrega holesterola ter omega-3 maščobnih kislin.

Ostrige

V tem času seveda ni treba jesti le sadja in zelenjave. V organizem vnesite tudi zdrave beljakovine, ki jih vsebujejo ostrige, ki prav tako zagotavljajo veliko kalcija in drugih mineralov.

Mlada čebula

Mlada čebula vsebuje veliko hranljivih snovi, kot sta alicin (izjemno zdravilna snov), ki je odličen za srce in vitamin A, ki je dober za oči. Prav tako vsebuje zelo malo kalorij.

Artičoke

Artičoke vsebujejo ogromno folne kisline in vlaknin, te sestavine pa pomagajo pri nastanku sveže DNK in ščitijo pred infekcijami.

Ananas

Gre za sadje, ki je najboljše za razstrupljanje telesa. Ananas je bogat z antioksidanti ter pomaga pri izgubi kilogramov. Še več, velike količine vitamina C, ki jih vsebuje, pomagajo zaščititi pred manjšimi infekcijami, kot sta prehlad in gripa.

 

Vitaminska bomba, ki jo jeseni in pozimi nujno potrebujete

Foto: Jacoblund / Getty Images Plus via Getty Images