Ta napitek iz aloje dela čudeže

napitek iz aloje

Napitek iz aloje zares lahko dela čudeže! Če ga še niste preizkusili, je zdaj napočil pravi čas. Namreč pomaga preprečevati in zdraviti celo vrsto zdravstvenih težav.

Zdravilni napitek iz aloje vere

Sestavine:
  • 300 g aloje

  • 700 ml kakovostnega rdečega vina

  • 500 g pečene in mlete korenine cikorije

  • 500 ml čistega alkohola

  • 400 travniškega medu s satjem

Priprava:

Aloja mora biti stara vsaj tri leta. Prav tako je sedem dni pred obiranjem ne smemo zalivati. Liste aloje zavijte v vlažno bombažno krpo, naj v hladilniku počivajo tri do štiri dni. Nato jih zmeljite v mešalniku. Alojo nato stresite v veliko stekleno posodo in ji dodajte ostale sestavine. Dobro premešajte in posodo zatesnite. Postavite na temno in hladno mesto za pet dni, večkrat na dan malo pretresite. Nato v stekleno posodo dodajte le toliko tekočine, kolikor je potrebujete za teden dni. Prvih pet dni jemljite po eno žličko trikrat na dan dve uri pred jedjo. Nato žlico trikrat na dan uro pred jedjo. Če uporabljamo pripravek v preventivne namene, zdravljenje traja tri tedne. Če pa pripravek uporabljamo kot zdravilo (ko se je bolezen že pojavila), pripravek jemljemo do dva meseca.

Zakaj prav te sestavine?

Aloja

Je bogata s hranljivimi snovmi, ki blagodejno delujejo na celice v našem telesu. Vsebuje encime, ki pozitivno delujejo na našo prebavo, pomagajo odstranjevati toksine iz telesa, pomagajo pri presnovi sladkorja in maščob, pospešujejo prebavo in absorpcijo hranljivih snovi … Aloja je zelo močan adaptogen, povečuje odpornost telesa na stres, travme, tesnobo, duševni in telesni napor.

Cikorija

Deluje protivnetno, lahko pa pomaga tudi pri blaženju artritisa in artroze ter bolečin v sklepih in mišicah. Ob tem pozitivno vpliva tudi na delovanje živčnega sistema, saj zavira stres in tesnobo, pomirja um, vpliva na spanec, izboljšuje vid in zavira ekceme in psoriazo. Cikorijo priporočamo slabokrvnim osebam, saj pospešuje tvorbo rdečih krvničk.

Rdeče vino

V zmernih količinah čisti in krepi srce, kri in krvne žile. Pomaga pri zdravljenju anemije (še posebej v kombinaciji z robidami in borovnicami). Kakovostno rdeče vino je bogato z antioksidanti, ki preprečujejo različne bolezni in upočasnjujejo staranje. Poleg tega izboljšuje razpoloženje, pospešuje metabolizem in lajša prebavo.

Morske alge so zelo zdravilne in učinkovite

Foto: Rimma_Bondarenko / Getty Images Plus via Getty Images