Ta TikTok burger z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov je postal neverjetno popularen

ogljikovih hidratov

S pomočjo tega burgerja boste pojedli več zelenjave. Gre za to, da po navadi v telo vnesemo več ogljikovih hidratov, kot jih dejansko potrebujemo. Če pa pri burgerju zamenjamo le eno sestavino, bomo na ta način vnesli več zelenjave.

Velikokrat na to niti ne pomislimo, vendar bi lahko z zamenjavo samo ene sestavine ostal okus določene jedi popolnoma enak, morda še bolj okusen. Uporabnica omrežja TikTok in food blogerka je postala popularna ravno zaradi takšne enostavne ideje. Janelle Rohner je namreč zbrala več kot 10 milijonov ogledov posnetka, na katerem dve plasti puranjega burgerja obloži z zeleno papriko, doda pa še nekaj listov špinače. Gre za burger brez kruha in namesto majoneze je uporabila gorčico. Seveda pa lahko namesto mesnega naredite tudi veganski burger – receptov je ogromno.

@janellerohner

It’s bussin! #lowcarb #caloriedeficit #mukbang #bussin

♬ original sound – JanelleRohner

Čeprav ne podpiramo sveta brez ogljikovih hidratov, saj so enako pomembni za delovanje našega organizma kot maščobe in beljakovine, je vseeno dobro, da ne pretiravamo s pekovskimi izdelki. Včasih je dobro štručko za burger zamenjati s papriko, ki vam bo dala veliko energije in izboljšala razpoloženje, saj vsebuje veliko vitamina C.

 

Švedske cimetove rolice v skodelici: tako slastne in enostavne za pripravo

Foto: Say-Cheese / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr