To je zelenjava, ki bi jo morali vključiti na svoj jedilnik, saj ‘uničuje’ celulit

celulit

V boju proti celulitu je najpomembnejša prehrana, ki je sestavljena iz veliko sadja in zelenjave. Oboje namreč vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki so nujno za vzpostavljanje in krepitev vezivnega tkiva. Več zelenjave v kombinaciji z majhnim vnosom sladkorja in enostavnih ogljikovih hidratov ter večjim vnosom beljakovin in vode, pomaga pri vzpostavljanju normalne ravni estrogena v krvi in uravnavanju sladkorja v krvi. In to sta pomembna dejavnika tudi v boju proti celulitu. Katera zelenjava, torej, uničuje celulit?

Sveža zelenjava vsebuje več vitamina C od nekaterih vrst sadja. Ker ima vitamin C glavno vlogo pri vzpostavljanju in krepitvi vezivnega tkiva, je najbolje, kar lahko naredite za celulit in gladko kožo na stegnih, da v svoj jedilnik vključite nekaj porcij zelenjave, še posebej sveže. Naj bo solata iz sveže zelenjave del vašega vsakdana. Za kosilo in večerjo pa pojejte tudi nekaj kuhane zelenjave. S kuhano zelenjavo zamenjajte priloge, kot so testenine in kruh. Zelenjava, ki vsebuje veliko vitamina C, je špinača, rdeča paprika, brokoli, ohrovt, peteršilj in brstični ohrovt.

Na krepitev vezivnega tkiva prav tako vplivajo aminokisline in selen ter kalij. S kalijem so bogati sladki krompir, paradižnik, cvetača in šparglji.

1. Sladki krompir

Gre za zelo zdravo in hranljivo zelenjavo. Vsebuje kalij, vitamina C in E ter betakaroten. Prav tako je odličen antioksidant. Prav tako je zaslužen za izboljšanje prekrvavitve in odstranjevanje strupov iz telesa – kar sta dve zelo pomembni stvari pri celulitu.

2. Brokoli

Ta zelena zelenjava je odlična v boju proti celulitu: vsebuje alfalipoično kislino, ki pomaga proti strjevanju kolagena, je koncentriran vir vitamina C ter odličen vir vlaknin. Prav tako je eden najboljših ‘nemlečnih’ virov kalcija, ki je odličen v boju proti celulitu.

3. Brstični ohrovt

Brstični ohrovt vsebuje ogromno vitamina C, prav tako pa vsebuje snovi, ki zavirajo proizvajanje škodljivih snovi, ki so odgovorne za izgubo kvalitete kolagena.

 

Top izdelki, s katerimi boste omilili celulit.

Foto: Ross Helen / Getty Images Plus via Getty Images