![](https://revijalz.si/wp-content/uploads/2025/01/DNA-2.-RD-@-Hotel-Lone-Rovinj-jan-2025-Photo-Nejc-Pernek-212-600x470.jpg)
Izjemni DNA WHITENING praznoval drugi rojstni dan
DNA WHITENING, vodilna blagovna znamka na področju kozmetičnega beljenja zob, je z ekskluzivnim praznovanjem in dvodnevnim dogajanjem v Hotelu Lone...
Poglejte, katera tri zelena spomladanska živila so zelo zdrava in jih enostavno morate vključiti v vašo prehrano.
Šparglji so glavna spomladanska zelenjava, ki je zelo zdrava. Vsebujejo namreč kar 70 odstotkov priporočene dnevne količine vitamina K (ki je zadolžen za pravilno absorpcijo kalcija v kosteh) in 20 odstotkov priporočene dnevne količine vitamina A (krepi imunski sistem). So odličen vir beljakovin in folne kisline ter naravno zdravilo pri ‘mačku’.
Zelena solata, ki je vzgojena izven sezone, je polna škodljivih kemijskih snovi, ki lahko porušijo delovanje ščitnice. Zelena solata, ki se vzgaja spomladi, pa je polna antioksidantov, vlaknin, vitaminov K in C ter folne kisline.
Mlada čebula vsebuje kvercetin, antioksidant, ki deluje kot antihistaminik in blaži simptome sezonskih alergij. Kvercetin prav tako uravnava krvni tlak ter zmanjšuje tveganje nastanka bolezni srca.
5 pomembnih hranilnih snovi, ki jih potrebuje vsaka aktivna ženska
Foto: Shaiith / Getty Images Plus via Getty Images