Vaje za raven trebuh, ki zares delujejo

raven trebuh

Če si želite, da bi imeli napet trebuh in da bi bile vaše trebušne mišice vidne, potem poskusite te vaje za raven trebuh, ki zares delujejo in ki so si jih zamislili vrhunski trenerji fitnesa.

Za izvajanje vaj za raven trebuh ne rabite nobene posebne opreme in pripomočkov. Uporabili boste samo moč lastnega telesa. Oblecite se v udobna oblačila, pripravite si blazino za vadbo in pričnite.

Vaje za raven trebuh

#1

Ulezite se na hrbet na tla. Noge dvignite v svečo, kolena naj bodo zravnana. Trebušne mišice boste napeli z dvigovanjem zgornjega dela telesa in se pri tem z zravnanimi rokami s prsti dotaknili prstov na nogah.

#2

Ulezite se na hrbet. Noge imejte tesno skupaj in zravnane ter jih dvignite od podlage. Boki naj bodo trdno na podlagi. Z nogami krožite v smeri urinega kazalca, nato pa v nasprotno smer. Bokov ne smete dvigovati.

#3

Ponovno se ulezite na hrbet. Zgornji del telesa naj bo dvignjen od podlage – če vam je to pretežko, se lahko naslonite na komolce. Noge imejte pokrčene v kolenih, s stopali se uprite v tla. Desno nogo odpirajte v desno stran in jo nato vrnite v začetni položaj. Enako ponovite z levo nogo.

#4

Tudi to vajo delajte izmenično, najprej z desno, nato še z levo nogo. Ulezite se na hrbet, zgornji del telesa dvignite od podlage, brez, da bi se nanjo naslanjali. Desno koleno povlecite k trebuhu, nato pa nogo iztegnite tako, da bo pod kotom 45 stopinj glede na podlago. Koleno ponovno pokrčite in se vrnite v začetni položaj.

#5

Lezite v levi plank – to pomeni, da se naslanjate na dlan leve roke. Boki so dvignjeni od podlage, telo je zravnano in napeto. Koleno desne noge približajte trebuhu in jo nato vrnite v začetni položaj – pri tem ne smete premikati preostalega telesa. Enako naredite z levo nogo. Če vam je pretežko, da se naslanjate le na eno roko, se naslanjajte na obe in izmenjujte nogi.

#6

Trebušnjaki so ključni del vadbe. Ulezite se v klasično pozo za izvajanje trebušnjakov. Z zgornjim delom telesa se dvigujte, pri tem imejte iztegnjene roke pred sebe.

 

To je najbolj učinkovita vadba, ki jo lahko izvajate tudi doma

Foto: Deagreez / Getty Images Plus via Getty Images