Zato je plavanje izrednega pomena za naše zdravje …

plavanje

Ko plavate, ne obremenjujete sklepov in hrbtenice, vodoravni položaj telesa pospešuje prekrvavitev, voda pa sprošča mišice. Zato je plavanje odličen šport.

Če ste se odločili narediti nekaj dobrega za vaše zdravje in se začeti gibati, vam priporočamo, da izmed vseh športov izberete plavanje. In zakaj je plavanje tako dobro za naše telo? Z njim ne obremenjujete sklepov in hrbtenice, istočasno pa aktivirate celotno telo. V stiku z vodo se telo sprosti, tako da s plavanjem zmanjšate tudi stres in svoj um ponesete v povsem novo dimenzijo brez vsakodnevnih skrbi.

Plavanje pozitivno vpliva na srce in krvni tlak, pljuča, mišice in vezivno tkivo. Še več, osebe, ki bolehajo za artritisom, astmo ali imajo visok krvni tlak, lahko svoje stanje izboljšajo z rednim plavanjem. Med plavanjem namreč aktivirate vse glavne mišične skupine ter povečate delovanje srca in pljuč. Znanstveniki iz ameriškega inštituta v Seattle-u pa trdijo, da ženske, ki plavajo petkrat tedensko, za 20 % zmanjšajo tveganje nastanka raka na dojki. Raziskovalci univerze v ameriški Indiani pa pravijo, da so redni plavalci vsaj 20 let mlajši, kot v resnici. Človek, ki plava, je od znotraj in zunaj v odlični formi vse dni v letu.

 

Preskakovanje kolebnice: do vitke postave in močnega srca.

 

Foto: Digital Vision / Getty Images Plus via Getty Images