Če naredite te 3 stvari pred službo, boste bolj produktivni in izboljšali boste svoje duševno zdravje

pred službo

Čas zjutraj pred službo je zelo pomemben in ne govorimo le o rutini v kopalnici. Poglejmo, za kaj gre …

Predstavili vam bomo tri preproste metode, s katerimi lahko odlično začnete svoj delovni dan in se tako počutite bolje. Pri tem je bistvena pozitivna miselnost – to je najboljši pogoj, da boste tekom dneva naredili vse tako, kot ste si zamislili.

Okrepite svoje duševno zdravje in produktivnost:

Ustvarite mirno okolje

Strokovnjaki priporočajo, da si ustvarite jutranjo rutino, v kateri ste sami s seboj. Ne glede na to, ali meditirate, izgovarjate afirmacije ali v dnevnik zapisujete, za kaj ste hvaležni – gre za to, da si zjutraj ustvarite mir. Tukaj si je dobro zastaviti tudi različna vprašanja: “Kaj je ta dan pomembno? Kaj želim doseči danes? Kaj zame pomeni uspeh?” Ta čas, ki si ga vzamete zase pred službo, lahko namreč močno vpliva na vaše duševno zdravje.

Bodite aktivni

Življenje je vedno iskanje pravega ravnovesja.  Zato za večjo produktivnost skozi ves dan ni primerno biti le umsko, ampak tudi fizično aktiven. A seveda v svojem tempu. Nekaterim se zdi dobro, da se pred odhodom v pisarno odpravijo na kratek sprehod na svež zrak, drugi pa zjutraj najraje telovadijo. Včasih je dovolj samo nekaj minutno raztezanje. Kakor koli že, študije so pokazale, da lahko vadba v vseh oblikah pozitivno vpliva na počutje.

Razvajajte se

Razvajanje pred delom lahko prav tako pozitivno vpliva tudi na produktivnost in duševno zdravje. Izberite nekaj, s čimer se lahko zjutraj razvajate. Je to morda slastna skleda za zajtrk, glasna in ponavljajoča se najljubša pesem, kapučino z ovsenim mlekom v kavarni za vogalom ali peneča kopel? Bistvo tega je, da boste zjutraj imeli rutino, ki se je boste veselili. Torej: naredite nekaj dobrega zase pred delom in začutite, kako bo to spremenilo vaš dan – na bolje, seveda.

 

Po raziskavah sodeč, smo ženske najsrečnejše takrat …

Foto: Irina Zharkova / Getty Images Plus via Getty Images