Najbolj instagramabilni kraji na Hrvaškem

instagramabilni kraji

Verjetno se vas je velika večina tudi letošnje poletje odpravila na Hrvaško – ali pa se tja na dopust še odpravljate. In če bi vas vprašali, kateri je najbolj instagramabilen kraj na Hrvaškem, bi verjetno večina odgovorila kar Dubrovnik. Toda Hrvaška obala skriva še veliko drugih biserov, ki so zelo lepi in fotogenični. Poglejmo, kateri so najbolj instagramabilni kraji na Hrvaškem.

1. Dubrovnik

Dubrovnik je biser Jadranskega morja in je zares najbolj instagramabilno mesto na Hrvaškem. Če želite posneti lepe fotografije, to ne bo težko, saj boste našli veliko očarljivih krajev, kot so glavna ulica Stradun, plaža Banje, mestno obzidje, trdnjava Lovrjenac, frančiškanski samostan, Onofrijeva fontana … Lahko pa se z gondolo povzpnete tudi na goro Srđ, kjer boste ujeli čudovite fotografije vrha mesta.

2. Rovinj

Še eno prelepo hrvaško mesto je vsekakor Rovinj. Zagotovo vas bo navdušilo staro mestno jedro, kjer je veliko kotičkov za fotografiranje. Tlakovane uličice v mediteranskem stilu pa vas bodo povsem navdušile. Tale mizica na spodnjem posnetku je v zadnjih letih postala najbolj fotografirana.

3. Šibenik

Veliko ljudi je mnenja, da je najlepša stavba na Hrvaškem ravno šibeniška katedrala Sveti Jakov, ki je pravi arhitekturni zaklad. Zanimivo je dejstvo, da za njeno gradnjo niso uporabili opek, temveč le kamne iz hrvaških otokov, ki so čez čas postali monoliti.

4. Hvar

Hvar velja za najlepši in najbolj sončen hrvaški otok. Prav tako zagotavlja čudovite razglede, kot je na primer panorama mesta Hvar iz trdnjave Španjola. Oranžne strehe, turkizno morje in Pakleni otoki na obzorju ustvarijo neverjetno kompozicijo. Nasvet: če želite narediti instagramabilno fotografijo, obiščite trdnjavo tik pred sončnim zahodom.

5. Split

Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na Split in Dioklecijanovo palačo. Veliko turistov (morda ste bili tudi vi med njimi) namreč velikokrat zmedeno išče to palačo, v bistvu pa je Dioklecijanova palača celoten del starega mestnega jedra, njene ozke uličice pa so nekdanji koridorji.

6. Korčula

Nekateri Korčuli pravijo majhen Dubrovnik. Spet drugi pravijo, da je še lepša od njega. Morda zato, ker ni tako obljudena kot veliko mesto. Najlepše slike boste posneli na stolpu Revelin, v starem mestnem jedru in na promenadi ob morju.

7. Pula

Amfiteater v Puli, ki ga marsikdo zamenja z rimskim Kolosejem, leži na istrskem polotoku in gre za eno od treh najbolj ohranjenih rimskih aren na svetu. Gre za zelo zgodovinsko mesto, ki ponuja krasne kotičke.

8. Brela

Kraj Brela se nahaja na Makarski rivieri, ki je zelo priljubljena med turisti. Tukaj boste našli kristalno turkizno morje in čudovite plaže s pogledom na gorovje Biokovo. Eden najbolj instagramabilnih krajev v Breli je vsekakor Kamen Brela – gre za skalo, poraščeno z borovci, ki se nahaja tik ob promenadi.

(Luksuzno kampiranje: zakaj je glamping ultimativni trend tega poletja)

Foto: Pexels