Nasveti, kako zmanjšati uporabo plastične embalaže za pakiranje hrane

zmanjšati uporabo plastične embalaže

Ste vedeli, da se kar 60 odstotkov vse plastike, proizvedene na svetu, uporablja za pakiranje hrane? Pred vami so nasveti, kako zmanjšati uporabo plastične embalaže.

Od okoli 380 milijonov ton plastike, ki se proizvede v enem letu, je kar 228 milijonov ton embalaže za hrano. Ker pa nerazgradljiva plastična embalaža zelo slabo vpliva na naše okolje in zdravje, se mnogi odločajo za drastično zmanjšanje uporabe plastike in povečanje recikliranja. In čeprav se plastiki pri hrani in živilih ne moremo povsem izogniti, lahko naredimo nekaj sprememb, da bi zmanjšali ogljični odtis in s tem dobro vplivali na naše okolje.

Kako zmanjšati uporabo plastične embalaže za pakiranje hrane?

1. Namesto plastičnih slamic izberite slamice iz bambusa, stekla ali kovine, ki so primerne za večkratno uporabo. Prav tako imate možnost izbrati papirnate slamice za enkratno uporabo, ki so biorazgradljive.

2. Odločite se za steklene steklenice vode ali plastenke brez BPA za večkratno uporabo.

3. Ne kupujte zelenjave in sadja, ki je pakirano v plastične posodice ali zavito v prozorno folijo. Prav tako raje kupite vrečke iz blaga za večkratno uporabo, v katere daste v trgovini sadje in zelenjavo ter se pri tem izognete uporabi plastičnih vrečk.

4. Za shranjevanje hrane izberite steklene ali bioplastične posode.

5. Pravilno se naučite reciklirati plastično embalažo in ostanke hrane.

6. Če za zamrzovanje hrane uporabljate plastične vrečke, uporabite raje takšne na zapiranje, ki jih lahko ponovno operete in uporabite. Vsekakor ne uporabljajte plastičnih vrečk za enkratno uporabo.

plastične

 

Trije odlični vegetarijanski recepti po navodilih Jamieja Oliverja

Foto: Angelina Zinovieva, Nata_zhekova / Getty Images Plus via Getty Images