Natalija Rawdon Jones: „Življenje je potovanje in ne destinacija.”

natalija rawdon jones

Natalija Rawdon Jones (nekdaj Osolnik) je ena najlepših slovenskih manekenk, ki že leta dela in živi z družino v Miamiju. Malo pred jesenjo smo se dobili z njo na ljubkem posestvu konj, na Ranču Mufko, kjer delajo s čutom do živali. Natalija je bila v pričakovanju druge hčerke, ki pa jo je presenetila že kmalu po našem fotografiranju. Maya se je rodila mesec dni prezgodaj, zato se ji zdaj doma vsi popolnoma posvečajo. “Trenutno sem na postelji s spečo Mayo na prsih. Lepo je,” nam je zaupala.

Jesen nas zopet postavlja pred preizkušnjo. Situacija z virusom je povsod po svetu spet prinesla mnogo negotovosti, stvari se iz dneva v dan spreminjajo. Tudi Nataliji je prekrižal pot domov v Miami, zato so po odhodu iz Slovenije ostali kar v svojem drugem domu v Londonu.

“Tudi nam je ta virus malo postavil življenje na glavo ter nam preprečil vrnitev domov v Miami. Življenje smo si morali urediti v Londonu do nadaljnjega in upamo, da se v januarju lahko vrnemo. Najbolj pomembno je, da smo lahko vsi skupaj kot družina, da smo zdravi in se imamo radi. Seveda je vse skupaj velik izziv, ampak nas tudi uči, da se moramo malo umiriti in se naučiti ponovno malo bolj preprostega življenja,” pove Natalija Rawdon Jones in doda, da se zagotovo vrnejo v Miami, ko se meje sprostijo in se stvari malo umirijo. Olivia se je razveselila sestrice Maye in je čudovita sestrica, pravi. “Res me je pozitivno presenetila s svojo ljubeznijo do Maye in kako jo vsako jutro pred vrtcem pride objet, ji da poljub na glavo in reče ‘I love you my baby Maya’ (Rada te imam, moja dojenčica Maya).”

POGREŠA SLOVENIJO

Natalija Rawdon Jones že vrsto let gradi manekensko kariero v tujini. Delo ji ponuja veliko izzivov, odpeljalo jo je na mnoge eksotične lokacije, spoznala je zanimive ljudi, preizkusila pa se je tudi v igralskih vlogah za reklame in v TV-serijah, med njimi je zaigrala v znani seriji Ballers. “Vsega skupaj bo sedaj 15 let, odkar sem prvič odšla v Milano. Najbolj mi manjka bližina družine, srečanja s prijatelji in naša čudovita neokrnjena narava. Odkar imava obe s sestro hčerki, sva začeli še bolj pogrešati tudi druga drugo. Vesela sem, da sva zdaj več skupaj v Londonu, saj tudi ona živi tu. Tako da se v vsaki slabi stvari najde tudi kaj dobrega,” pove v smehu in doda svoj priljubljeni rek: “Življenje je potovanje in ne destinacija.”

natalija rawdon jones

 

NAŠLA JE NOVO STRAST

Modeling je bil vedno moja velika strast in sem ga opravljala z velikim veseljem kar 14 let. Z rojstvom prve hčerke pa je delo moralo iti na stranski tir, saj si nisem mogla predstavljati, da bi še naprej toliko potovala in s tem zamudila vse njene prve pomembne trenutke.”

Sprva ji je bilo kar težko, a je počasi našla novo strast na drugih modnih področjih, kot je svetovanje in priprava priročnika za Capsule wardrobe and simple packing for traveling, Garderobno kapsulo in enostavno pakiranje za potovanja in podobno. Pri garderobni kapsuli gre za kolekcijo 30 do 50 praktičnih in različnih kosov oblačil, ki jih vse lahko kombiniramo med seboj in z njimi oblikujemo različne videze za celotno sezono. “Tako kot na vsakem drugem področju je tudi v modnem svetu trenutno delo pod velikim vprašajem in ne ve se, kaj bo prinesla prihodnost.”

NJEN TIPIČEN DAN

Obožuje jesen in igro narave z barvami. “Prav srečna sem, da jo letos lahko ponovno doživim, saj jo v Miamiju že pet let pogrešam (smeh). Čas zelo rada preživim v naravi, grem teč ali malo odplavat v bazen ali morje, preberem kakšno dobro knjigo. Zadnja je bila Thrive Arianne Huffington, ene izmed najbolj vplivnih žensk na svetu, soustanoviteljice The Huffington Post. Zelo priporočam!”

In kako izgleda njen tipičen dan? Zdaj ima polne roke dela z malo dojenčico Mayo. Vstaja okoli sedme ure zjutraj, da v miru skuha kosilo za Olivio za v vrtec. Kmalu za tem vstane tudi hčerka in potem skupaj pojesta zajtrk. “Oli pogleda kakšno risanko, jaz pa medtem spijem kavo in se na hitro stuširam. Po navadi si zjutraj samo umijem obraz in ga navlažim z dnevno kremo. Potem se skupaj oblečeva in odideva v vrtec, ki se začne ob 9. uri.”

Če ji čas dopušča in če lahko kdo popazi na Mayo, si vzame čas za svoje osebne poslovne projekte, opravi kakšen casting in se rekreira. “Seveda me čakajo tudi hišna opravila, ki jih nikoli ne zmanjka (smeh). Okoli treh grem po Olivio v vrtec. Skupaj preživiva kakšno urico ali več v parku in se odpraviva domov. Sledijo priprave na večerjo, kopanje in pravljico za lahko noč, ki jo, če je doma, prebere Nick. Čez teden sva bili večinoma sami, saj ko virusa še ni bilo, je moral Nick poslovno potovati večino dni v tednu. Imamo pa zato vikende potem bolj polne in obarvane družinsko. Če pa je doma, so kdaj večeri tudi rezervirani za naju, kozarček vina, dober film, večerja in podobno.”

In kako najde ravnotežje v vseh stvareh, ki jih počne? Skrb za dojenčico, družino in modne projekte potrebuje kar veliko usklajevanja. “Najlažje mi je, da si vzamem vsak dan posebej in skušam stvari izpeljati v mirnem toku, se dogovoriti s prijateljicami, ko rabim varstvo za Oli. Redne varuške nimava, družine tam tudi ne, zato so dogovori sprotni. Ko lahko, veliko pomaga Nick, če imam jaz snemanje.

natalija

PROJEKT: GARDEROBNA KAPSULA

Od nekdaj skrbi za svojo postavo, rada tudi kuha, a kuhalnico vedno bolj prepušča možu. “Moje načelo, ki se ga držim že vse življenje, je ‘Ne stradaj in ne pretiravaj’. Jej raznoliko in se tudi malo razvajaj. Naj bo na krožniku mavrica. Rada kuham, še raje pa vidim, ko kuha moj mož, ki je res odličen kuhar,” nam zaupa Natalija.

Na svojem instagram profilu, kjer jo boste našli pod imenom Naty Jones, rada deli svoje osebne trenutke, občudujemo pa lahko tudi njen stil za oblačenje. “Vedno bolj se nagibam h klasičnemu stilu, ki je večen. Pri vsem rada ohranjam tudi malo svojega chic karakterja. V omari imam največ cami topov, jeans hlač in basic T-shirtov. Moje barve pa so nebeško modra, umazana rožnata, zelena ter bela in črna.”

Natalija je tudi zagovornica trajnostne mode. “Močno podpiram second hand opcijo (rabljena oblačila), bolj kvalitetna oblačila in seveda tudi izmenjavo. Za naše male pa, če se le da, si po večini vse izmenjamo, posodimo in podarimo naprej. Trenutno veliko delam na projektu garderobne kapsule in svetujem, kako si zgraditi svojo večno minimalistično in kakovostno garderobo.” In kako je pri njej z večno žensko ljubeznijo do čevljev? “Verjamem, da vsaka ženska potrebuje le sedem parov čevljev. Bele superge, črne natikače, gležnjarje, črne petke, visoke pete v kožni barvi, sandale in ‘flip flop’ (smeh).”

Ko je srce čisto, misli bistre in si pomirjen sam s sabo, se vse to odraža na obrazu, telesu in počutju. Malo meditacije bi koristilo vsem nam!” -Natalija Rawdon Jones

 

Intervju je bil objavljen v 152. številki revije L&Z. Tukaj objavljamo izsek iz intervjuja.

Preberite si tudi intervju Ilka Štuhec: “Pomembna je pot do zmage.”

 

Foto: Nina Roydo; Intervju: Ilona Penzeš