Novi trendi za ureditev teras in balkonov

ureditev teras in balkonov

Pomlad se prebuja in s tem bo čas tudi za spomladansko čiščenje ter urejanje okolice in prostorov, pa tudi teras ali balkonov. JYSK nam predstavlja nove trende in kolekcijo pomlad/poletje 2021 za ureditev teras in balkonov.

Na prvem JYSK-ovem dogodku v živo smo se udeležili zanimivega spletnega dogodka, ki je potekal na severu Danske, natančneje v mestu Arhus. Na dogodku so nas virtualno vodili skozi njihove novosti za ureditev teras in balkonov ter predstavili zanimivosti o trendih na področju dizajna in trajnostnega razvoja.

Poudarek na lesu

Poudarek je na lesu, ta pa z uporabo recikliranih materialov dobi mehkejšo, nežnejšo obliko. Prepoznavna je prevlada ročnega dela z izraženo strukturo in priljubljenim obrtniškim izgledom na skandinavski način.

Naravni odtenki

Barve navdihujejo naravni elementi, kot so zemlja, voda in nebo. Prevladujejo odtenki modre in zelene, ki spominjajo na skandinavsko poletje, medtem ko dajejo zemeljski toni vtis realnosti.

JYSK KOLEKCIJA

Dizajnerski trendi

Od dizajnerskih trendov za ureditev nas to sezono čakata INFUSION in MINDFUL GARDEN. V naši potrebi po izključenosti in miru združuje tema INFUSION najboljše elemente iz narave. Dizajn posnema naravo z združitvijo surovih tekstur in organskih oblik. Bivalni prostori se spremenijo v mirna mesta, ki zagotavljajo oddaljenost in mir, stran od vrveža vsakdana. V svojem okolju iščemo stvari, ki se jih lahko dotaknemo in začutimo, da se z njo združimo. MINDFUL GARDEN navdušuje s svojim pozitivnim in odprtim pristopom k novemu.

»Življenje na prostem praznuje na preprost način. Tako kot trava sredi travnika stoji sama v vetru, se na pozitiven način vračamo k svoji osamljenosti. Ta dizajn je sestavljen iz harmoničnih kompozicij, pa tudi kombinacij nezdružljivega, ki na koncu ustvarijo neverjeten kontrastni učinek. Sonce in luna vplivata na rast, okrogle oblike in odsevne površine pa so ključne,« je povedala Rikke Blæsild, vodja oblikovanja in načrtovanja (Range & Design Manager) v JYSK-u.

JYSK KOLEKCIJA POMLAD

Ureditev teras in balkonov

Večinoma se vračamo k rožam, v kombinaciji s travo pa v neukročenih kompozicijah dosežemo presenetljivo izkušnjo. Sprostitev diskretnega vrta je ravno kontrast urbanim industrijskim elementom. Nove barve teme si vsekakor zaslužijo biti del našega vsakdana. Z eno nogo, ki trdno stoji v preteklosti, in z drugo, ki teče v prihodnost, je te poletne ženstvene tone težko opisati in prav to jih naredi posebne. V tej sezoni nas čakajo funkcionalni kosi pohištva, ki varčujejo s prostorom, in sodobne trajnostne rešitve, ki zagotavljajo impresiven ambient za pravi HYGGE na prostem.

jysk dodatki

Nova kolekcija vrtnega pohištva je že na voljo v vseh trgovinah JYSK po vsej Sloveniji in tudi v spletni trgovini JYSK.

 

Preberite si tudi članek Reciklirana embalaža in uporaba trajnostnega bombaža.

Foto: PR