5 slabih navad nege las, ki jih morate to poletje nujno spremeniti

by | 05. 05. 2021
5 slabih navad nege las

Maj je že tukaj in bliža se poletje, ko bomo brezskrbno uživali na soncu. Ampak ste vedeli, da je poletje letni čas, ki najbolj škoduje našim lasem? Pred vami je 5 slabih navad nege las, ki jih morate to poletje nujno spremeniti.

Sonce, morje in klorirana voda v bazenu so dejavniki, ki naše lase izsušijo, zato so videti brez življenja in leska. Se sprašujete, kaj sploh lahko storite, da se temu izognete? Veliko! Osnova so dobre navade nege las. V nadaljevanju vam predstavljamo vse slabe navade, ki jih morate nujno spremeniti, če želite, da bodo vaši lasje lepi in sijoči.

#1 Ne zaščitite svojih las

Sonce je znano po svojih škodljivih UVA in UVB žarkih, ki vplivajo na kožo in lase. Povzročajo izsušenost kože in las, opekline, posledično pa lahko zaradi njih nastane tudi kožni rak. Da bi lase zavarovali pred izsušitvijo, ki jo povzroča sonce, jih je potrebno zaščititi. To je najbolje storiti s klobukom ali svilenim šalom. Zavedati se je potrebno, da je tako kot kožo potrebno zaščititi tudi lase.

#2 Pretesni stili pričesk

Če poleti zaradi vročine lase največkrat spnete v čop ali figo, jim s tem povzročite več slabega kot dobrega. Pretesni stili pričesk, kot so fige, kitke, čopi, … lahko povzročijo lomljenje las. Še vedno lahko lase spnete, vendar naredite raje ohlapne fige ali kitke, pri tem pa uporabite elastike iz blaga, tako imenovane scrunchije, ki las ne bodo poškodovale.

#3 Lase umivate prepogosto

Res je, da se poleti več potimo in se posledično tudi več tuširamo in si umivamo lase. Pa vendar pogosto umivanje ni v redu za naše lase. Če lase pogosto šamponiramo, odstranimo ves sebum, ki ga potrebujejo, da bi bili močni in sijoči. Lase je najbolje umivati na dva do tri dni, vmes pa, če je to potrebno, uporabiti suhi šampon.

#4 Toplotno oblikujete lase

Poletje je vroče že samo po sebi, zato svetujemo, da se v tem času izognete toplotnemu oblikovanju las z ravnalniki in kodralniki. Tudi sušenje las zmanjšajte na minimum – raje si jih posušite na zraku. Oblikovanje las s temi pripomočki rezervirajte za posebne priložnosti, sicer pa je bolje, da si lase uredite z oljem za konice las ali s kremo za oblikovanje, jih spletete v kito in počakate, da se posušijo. Boste videli, kako lepi in sijoči bodo.

#5 Plavate s suhimi lasmi

Res je, ko nam je vroče in smo blizu morja ali bazena, je edina stvar, na katero pomislimo, da gremo čim prej plavati. Napaka, ki jo pri tem naredimo, je ta, da v vodo skočimo s suhimi lasmi. Klor v bazenu in sol v morju izjemno izsušita naše lase, barvani lasje pa lahko zaradi njiju tudi zbledijo. Če gremo v vodo s suhimi lasmi, bodo vase vpili klor in sol, zaradi česar bodo zagotovo izsušeni. Zato je najbolje, da si pred kopanjem lase zmočite s svežo vodo, za še večjo zaščito pa na lase nanesite olje za lase ali masko.

Nega in zaščita las sta ključni

Če želite vaše lase negovati in obenem zaščititi, imamo za vas odličen predlog v priročni potovalni različici. BC Sun Protect potovalni set iz Scwarzkopf Professionala je bil posebej razvit za zaščito, čiščenje in nego vseh vrst las pred, med in po izpostavljanju soncu. S pomočjo kombinacije eksotičnih sestavin, kot sta buriti olje za obnovo las in morske alge, znane kot odlična hidracija, ta linija izdatno ščiti in polepša vaše lase. Linija vsebuje UV filtre za zaščito pred UV žarki, pred izgubo barve, iz las očisti morsko sol ali kemične nečistoče ter poskrbi za revitalizacijo las. Prep & Protection spray ščiti lase pred in med izpostavljanjem soncu, Hair & Body šampon nežno očisti in osveži lase in telo, 2-in-1 Treatment kremno masko pa lahko uporabite kot balzam ali tretma.

Več v spletni trgovini hairbeauty.si.

Preberite tudi članek Regeneracija las je zelo pomembna.

Foto: PR Schwarzkopf Professional