Kako učinkovito zmanjšati pore in zgladiti kožo?

zmanjšati pore

Pred vami so trije načini, na katere učinkovito zmanjšati pore in zgladiti kožo.

Čeprav vemo, da vas je naslov pritegnil, saj si želite izvedeti, kako povsem odstraniti videz širokih por, vam moramo takoj pojasniti, da so pore normalen del vsake kože in da se jih ne da popolnoma odstraniti.

Razlika je le v tem, da so pri nekaterih pore bolj, pri drugih manj vidne. Zavedati se morate, da ni izdelka, ki bi jih lahko povsem odstranil (tako kot to nekateri obljubljajo). Veliko pa lahko naredite s tem, da jih redno čistite ter da jih učvrstite ter s tem optično zmanjšate. Če imate mešan ali masten tip kože, potem to zahteva bolj pogosto čiščenje obraza in redno vzdrževanje kože z aktivnimi snovmi.

Retinol

To že veste, da je retinol čudežna sestavina za našo kožo in tako je tudi v primeru por. Ta oblika vitamina A vpliva tako na zmanjševanje gubic in hiperpigmentacijo, prav tako pa je odlična za aknasto kožo ter zmanjševanje por. Ker retinol vzpodbuja produkcijo kolagena in uravnava izločanje sebuma, zagotavlja zglajeno kožo, manj mozoljev ter zmanjšane pore.

Zaščitni faktor

Ob uporabi retinola je nujno potrebno nanašanje tudi zaščitnega faktorja. Sonce lahko namreč poškoduje kožo in zmanjšuje proizvajanje kolagena, ki je odgovoren za čvrsto in elastično kožo. Če je količina kolagena manjša, so posledično razširjene tudi pore, koža pa ni tako napeta. Minimalni zaščitni faktor, ki bi ga na obraz morali nanašati vsak dan, je faktor 30.

Laser

Kozmetični tretma z laserjem deluje na globlje predele kože, zato se koža nato lažje obnavlja, prav tako pa pomaga pri izboljšanju videza brazgotin od aken in pri izenačenem ten ter zmanjšanimi porami.

 

 

Najboljše sestavine v boju proti staranju za vaš tip kože

Foto: Prostock studio / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr