Ličenje suhe kože: Kako doseči popoln make-up?

ličenje suhe kože

Če je vaša koža suha, želite pa si doseči sijočo in navlaženo polt, ste na pravem mestu. Pred vami so najboljši nasveti za ličenje suhe kože.

Ne glede na to, če je vaša koža suha le pozimi ali ves čas, si zagotovo pri ličenju želite doseči sijočo polt, ki je obenem dobro navlažena. To seveda zares ni preprosto doseči, če pa sledite pravilnim nasvetom umetnikov ličenja, je vse mogoče.

Najboljši nasveti za ličenje suhe kože

Nanašanje ličil na suho kožo je zares specifično, saj je takšna koža podvržena luščenju, obenem pa zelo vpija vse izdelke, ki jih nanesete. Najbolj so zahtevne tehnike nanosa pudra in korektorja – če ne želite, da bi bil vaš obraz videti kot maska ali da bi z ličili še dodatno poudarili gube.

Trik pa je v procesu nanosa ličil in kombinaciji negovalnih izdelkov, ki jih uporabljate. Če najprej ne boste poskrbeli za nego kože in boste puder nanesli na dehidrirano kožo, bo le-ta zagotovo videti polna luskic. Zato je treba slediti pravilni tehniki.

Kako kožo pripraviti na ličenje?

Pri suhi koži je nega izrednega pomena. Pričnite s spiranjem obraza s toplo vodo, nato pa preidite na izdelek za čiščenje obraza, ki bo koži nudil tudi nežen piling. Zatem boste potrebovali le še pomirjujoče olje z lahko teksturo ali dobro vlažilno kremo. Pri tem je pomembno, da se končni izdelek dobro vpije v kožo, zato pred nanosom ličil počakajte nekaj minut.

Kakšne formulacije tekočih podlag so dobre za suho kožo?

Formule morajo biti vlažilne in primerne za suho kožo. To velja za tekočo podlago in korektor. Izogibajte se sestavinam, kot so salicilna kislina, parabeni in alkohol, saj lahko kožo še dodatno izsušijo. Vlažilne, kremne podlage in korektorji so odlična in najboljša izbira za suho kožo. Še bolje je, če vsebujejo hialuronsko kislino in naravna olja.

Kakšna je tehnika nanosa tekoče podlage?

Tekočo podlago nanesite na določene točke obraza in ga vtrite s čopičem ali gobico. Nato nanesite še korektor, s katerim boste zakrili nepravilnosti in izenačili ten kože.

Ali se lahko uporablja tudi bronzer?

Bronzerja ni nujno uporabljati vsak dan, vsekakor pa je dobrodošel, ker koži podari nežno zagorelost in zdrav lesk. Za suho kožo je najbolje izbrati kremne bronzerje in rdečila za lica.

Kako na suho kožo nanesti osvetljevalec?

Osvetljevalec je odličen način, da dosežete sijoč videz. Nanesite ga na ličnice, pod obrvi, na konico nosu. Tudi tukaj je najbolje izbrati tekoči ali kremni osvetljevalec, ki ga nanesete kar s prsti.

Ali se lahko na koncu nanese transparentni suhi puder?

Pri suhi koži skoraj ni potrebe po transparentnem suhem pudru, katerega glavna naloga je matiranje kože. Če pa se vseeno odločite zanj, ga nanesite samo na tiste dele, kjer se čez nekaj ur ne želite svetiti. Na ta način boste obdržali sijočo polt, ličila pa bodo dalj časa obstojna.

 

 

‘Cakey’ videz kože: 6 najpogostejših napak pri nanašanju pudra

Foto: schepniy / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs