S pomočjo tega trika ne boste nikoli več kupili napačnega odtenka pudra

pudra

Vsi vemo, kako zahtevna naloga je izbrati pravi odtenek pudra. Poleg izbire formule in teksture, ki morata odgovarjati vašemu tipu kože in prekriti pomanjkljivosti, je potrebno najti odtenek, ki se bo lepo skladal z vašo poltjo. Če temu dodamo še fluorescentne luči v drogerijah, lahko iskanje tekoče podlage ter BB ali CC kreme postane pravi izziv.

Da se vam nikoli več ne bi zgodilo, da bi domov prinesli puder, ga nanesli na obraz in ugotovili, da ste izbrali popolnoma napačen odtenek, ima za vse nas ameriška umetnica ličenja Rose Siard genialen nasvet. Kje se skriva trik? V tem, da pustite, da se puder popolnoma posuši. Zveni povsem enostavno, kajne?

View this post on Instagram

A post shared by Rose Siard (@roseandben)

»Za odtenek pudra se ne smete odločiti vse dokler se ta ne posuši,« pojasnjuje vizažistka, ki je posnetek z nasveti delila na svojem Instagram profilu. Na svoj obraz je nanesla 6 različnih tekočih podlag različnih znamk in pokazala razliko med ‘mokrimi’ in ‘posušenimi’ podlagami. »Z mat pudri morate absolutno počakati, da se posušijo, da bi videli njihov dejanski odtenek,« še dodaja.

Razlog, zakaj bi morali biti potrpežljivi in počakati, da se puder posuši, se skriva v tem, da se odtenek takrat spremeni, velikokrat pa se zgodi, da še oksidira. To pomeni, da pigmenti v pudru reagirajo na določene zunanje vplive, kot so zrak, pH kislost vaše kože in naravna olja, ki se nahajajo na vašem obrazu. Dobro vedeti, kajne?

 

Razlogi, zakaj ni vsak bronzer za obraz primeren za vse odtenke polti

Foto: tenkende / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr