Te 3 nenavadne navade pospešujejo staranje kože – jih počnete tudi vi?

staranje kože

Vaša koža je sestavljena iz kolagena in elastina, ki skrbita za to, da je koža napeta in mladostna. Ko pa govorimo o negi kože, ki cilja na stimulacijo proizvodnje teh proteinskih vlaknin, je pomembno vedeti, kaj je dobro uporabljati in česa koži ne smemo početi, saj s tem pospešujemo staranje kože.

To se ne nanaša le na kozmetične izdelke, temveč tudi na način, na katerega ga uporabljate. Pri tem pa igra pomembno vlogo tudi življenjski stil. Zato so pred vami 3 napake, ki se jim morate izogibati, če želite, da bo vaša koža čim dlje lepa in mladostna.

  1. Retinoide uporabljate prepogosto

Res je, da retinoidi stimulirajo proizvodnjo kolagena, zato je retinol tudi ena najbolj iskanih sestavin v izdelkih za pomlajevanje. Težava pa je v tem, da se lahko s to snovjo pretirava, sploh če uporabljate močnejšo formulo. V tem primeru lahko pride do rdečice, srbečice in luščenja kože. Zato je retinol najbolje uporabljati le dva do trikrat tedensko.

  1. Pozabljate na kremo za sončenje

Kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem bi morali uvesti v vašo vsakodnevno rutino čez vso leto – ne le poleti, temveč tudi pozimi. Takrat je dovolj zaščitni faktor 30. UV žarki namreč uničujejo tudi kolagenska vlakna.

  1. Zanemarjate vpliv stresa na kožo

Ni le fraza, da stres stara kožo. V telesu lahko namreč povzroči vnetja, kar lahko privede do zmanjšane proizvodnje kolagena ter do številnih drugih negativnih vplivov. To je le eden od razlogov, zakaj je ključno, da se znamo spopadati s stresom in v naše življenje vključiti aktivnosti za zmanjševanje stresa.

 

Čar obrazne joge je v tem, da na povsem naraven način koži in mišicam povrne mladosten videz

Foto:  Prostock-Studio / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr