Tekoči puder naj bo skrbno izbran in primeren letnemu času

tekoči puder

Tako kot garderobo, je ob spremembi letnega časa pametno zamenjati tudi kozmetiko. Ne govorimo le o kremah, temveč tudi dekorativna kozmetika zahteva nekaj nadgradnje. Začnimo torej na začetku in poglejmo, kateri tekoči puder je pozimi najboljši za vašo kožo.

Če se bojite, da bi morali pozimi nositi težke ‘fasade’, je strah popolnoma odveč. Teksture ostajajo nežne in lahkotne, gre le za sestavine, ki se bodo borile proti mrazu, vetru, izsušitvi ter ostalih zimskih nepridipravih.

Pravilna izbira je osnova

Tako kot pri izbiri kreme, je tudi pri izbiri pudra zelo pomembno, da je namenjen vašemu tipu kože. Če je vaša koža mešana ali mastna, posezite po pudrih z oznako mat. Takšne podlage poskrbijo za matiran videz T predela (čelo, nos, brada), hkrati pa kožo vlažijo, zato vas ne rabi biti strah, da bi oznaka mat pomenila morebitno izsušitev kože. Tu ne govorimo o podlagah za najstnike in njihovo problematično kožo, temveč gre za čisto drugačne formule. Če se nagibate k naravnem videzu, so tu pudri z oznako ‘nude’, ki nakazujejo na golo kožo, torej kožo brez pudra. Obstajajo seveda tudi takšni z lifting učinkom, pa takšni z anti age učinkom proti staranju kože … Kolikor tipov kože in njenih potreb obstaja, toliko je na voljo tudi pudrov. Zelo pomemben faktor pri izbiri pudra je pravi odtenek. Verjamemo, da se boste od zagorele polti le s težka poslovili, vendar je nikar ne poskušajte nadomestiti s pretemnim pudrom. Izberite takšnega, pri katerem vam ne bo potrebno nositi šalov oz. puli ovratnikov, da bi zakrili nekaj odtenkov svetlejši vrat. Pozimi morata biti obraz in vrat enake barve, vse ostalo je videti nenaravno in smešno.

Kako izbrati?

V drogeriji nanesite tekoči puder na lično kost, na predel pod uhelj ali na zgornjo stran dlani. Če ste v dilemi glede odtenka, poprosite prodajalko za pomoč. Enako tudi glede tekstur oz. želene prekrivnosti. Načeloma imajo vse drogerije izšolane svetovalke, ki vam bodo z veseljem pomagale. Če se zanašate na svojo presojo, izberite svetlejši odtenek, saj svetlejša polt deluje mlajše in nežneje. Če niste prepričane v nakup, prodajalko prosite za tester in doma v miru, na naravni svetlobi preverite, če je res tisti, ki si ga želite. V kolikor nimajo testerjev, se v drogerijo odpravite z majhnim lončkom in prosite prodajalko, da vam nekaj pudra iztisne iz izdelka na polici. Tako kot pri izbiri parfuma, tudi tu ne smeta igrati vloge embalaža in znamka izdelka. Načeloma so dražji pudri tudi kvalitetnejši oz. obstojnejši, vseeno pa morate biti pozorni, da tip pudra ustreza vašemu tipu kože in želenemu videzu.

Krema je najpomembnejša

Še tako dober in drag puder pa nikakor ni nadomestilo za negovalno kozmetiko, torej kremo. Vedno navlažite in nahranite obraz s primerno kremo, počakajte nekaj minut, da se popolnoma vpije in šele nato nanesite puder. Kako? Z dobro staro tehniko prstov ali z gobico, izbira je vaša. Če boste izbrali gobico, je pomembno, da jo redno čistite. Še nekaj je zelo pomembno, in sicer, da puder vsebuje zaščitni faktor – ne le v poletnih mesecih, ampak skozi vse leto. Tako boste preprečili prehitro staranje kože.

 

Razlogi, zakaj nujno potrebujete kremno rdečilo za lica in izbor najboljših

Foto: Viktoria Ovcharenko / Getty Images Plus via Getty Images