V kakšni meri alkohol vpliva na vašo kožo in kako ji pomagati?

alkohol

Prihaja praznični december, z njim pa tudi izobilje hrane in pijače, kar lahko negativno vpliva na našo kožo. Preverili smo, v kakšni meri lahko alkohol vpliva nanjo in kako ji pomagati …

Glede na to, da se december bliža s svetlobno hitrostjo, med prazniki pa si poleg hrane postrežemo tudi z alkoholom, smo raziskali, kakšen vpliv lahko ima alkohol na našo kožo. (Sijoča polt: 5 živil, ki vam lahko pomagajo pri doseganju tega cilja)

In ne gre le za kožo, temveč za zdravje našega celotnega organizma. Res pa je, da je koža tista, na kateri se bo najprej videl njegov učinek. Suha in vneta koža, ki ima vnetne reakcije, je prvi znak ‘mačka’, to pa spremljata tudi slabost in slabo počutje. Vse skupaj pa ima dolgoročen negativen učinek na celotno telo.

Prvi očitni znak vpliva alkohola na kožo je dehidracija, kar se kaže v sivini, nezdravem videzu, oteklih podočnjakih, ki nastanejo ravno iz razloga, ker se telo trudi zadržati čim več vode. Poleg tega, da bo vaš obraz otečen, bo alkohol povzročil tudi vnetne procese na koži in pospešil njeno staranje. To pa bo privedlo do vidnih gubic in globokih linij ter do pomanjkanja kolagena.

Kateri alkohol najslabše vpliva na kožo?

Alkohol, ki najslabše vpliva na kožo in celotno telo, je vsekakor sladki alkohol, ki povzroča povišanje ravni inzulina v organizmu. To širi vnetje po celotnem telesu, posledično pa pripelje do pretiranega proizvajanja sebuma. Nič boljše ni rdeče vino, ki povzroča rdečico, sploh, če že imate težave z rozaceo. Zato raje izberite alkoholne pijače, ki imajo manj sladkorja in kalorij, kot so npr. gin, vodka in tekila.

Kako koži pomagati?

Če imate mačka, boste dan najverjetneje preživeli v postelji ali na kavču, vaša koža pa bo v tem času potrebovala izdatno nego. Ponovna hidracija je vsekakor na prvem mestu, tako znotraj kot zunaj. In ne gre le za pitje vode. Dobro je uporabiti tudi vlažilce zraka ter termalna pršila, s pomočjo katerih se boste ves čas hidrirali. Obrazu pa bodo zelo pomagali hladni valjčki ter vlažilna nega kože, ki jo v tem primeru še povečajte. In še nekaj – nikoli, ampak zares nikoli, ne pojdite spat z ličili na obrazu. To bo vse skupaj še poslabšalo.

 

Zakaj nekateri lepotni izdelki sčasoma prenehajo delovati?

Foto: Povozniuk/ Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr