Večna poletna dilema: Si pred odhodom na morje pobarvati lase ali ne?

pobarvati lase

Izbrali ste destinacijo, rezervirali prenočišče in kupili vse, kar potrebujete s seboj na dopust. Pred odhodom pa poskrbite, da bodo tudi vaši lasje pripravljeni na sonce in morje. Tukaj pa se poraja večno vprašanje: Si pred odhodom na morje pobarvati lase ali ne?

Poleti se v največji meri posvečamo zaščiti kože pred soncem, na lase pa skorajda pozabimo. To, da je treba tudi lase zaščititi pred škodljivimi UV žarki, že vemo. Toda kako pa je z barvanjem las?

Kdaj in kako pobarvati lase pred dopustom?

Las ne barvajte tik pred odhodom na morje. Sonce, sol in klor bodo najverjetneje spremenili vašo barvo las, zato si las ne barvajte tik pred zdajci. Če si jih niste pobarvali do odhoda, raje počakajte in jih pobarvajte po prihodu domov.

Lase je najbolje pobarvati 15 dni pred odhodom na morje. Če želite lase vseeno pobarvati, je najbolje, da jih pobarvate 15 dni pred odhodom na dopust.

Če imate temne lase, si jih ne barvajte v toplih odtenkih. Gre za to, da se topli odtenki na soncu spremenijo v bakrene, zato se raje držite hladnih tonov.

Ne delajte drastičnih sprememb. Zaradi vetra, sonca soli in klora bo vaša barva las hitro zbledela ali spremenila odtenek, zato se raje držite naravnih odtenkov in ne delajte sprememb. Za večje spremembe bo čas jeseni.

 

Poletne pričeske, ki so najboljša izbira v vročih dneh

Foto: Peopleimages / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr