Listanje: Poglejte, kaj vam prinaša oktobrska številka L&Z

Oktobrska številka revije L&Z  je tukaj, na prodajnih mestih vas čaka od 2. oktobra dalje.

Top teme

#1 Zgodba z naslovnice

Manca Špik – ime, ki je na slovenski glasbeni sceni dobro poznano, a redkokdo pozna globoko in duhovno plat te izjemne pevke. Odprla nam je vrata v svoj svet, nam zaupala osebne trenutke, najtežje preizkušnje zadnjih let in nam pokazala, da je poleg uspešne pevke tudi predana mama, učiteljica petja in predvsem človek z globokimi čustvi in razmišljanji.

#2 L&Z ženske: Izziv, ponos in inspiracija

V svetu, kjer je konkurenca neizprosna in izzivi nešteti, obstajajo ženske, ki ne le sledijo svojim sanjam, ampak tudi postavljajo standarde. Predstavljamo vam tri izjemne ženske, ki so vsaka na svojem področju dosegale mejnike in presegale pričakovanja. Spoznajte njihove zgodbe, na kaj so ponosne, kako motivirajo in vodijo svoje ekipe ter kakšne nasvete bi dale mlajšim generacijam žensk, ki so na poti k uspehu.

#3 Serumi za popolno nego

Čas je, da svoji koži ponudimo zasluženo pomoč z aktivnimi sestavinami. Skrbno smo izbrali in preizkusili serume, ki vam lahko pri tem pomagajo.

#4 Jesenske barve so tu!

Glamurozni, a primerni tudi kot del dnevnega videza! Izbrali smo tri zelo aktualne trende ličenja, ki bodo vaš jesenski videz dvignili na višjo raven.

#5 Moda & stil: Pisarniška eleganca

Modni oblikovalci so kot največji trend sezone jesen/zima 2023 predstavili pisarniški videz. Gre za popolno krojene suknjiče, srajce s kravatami, hlačne kostime, hlače na črto … Pripravite se na resno elegantno novo sezono!

#6 Antiageing za stopala

Kako se s časom spreminjajo naša stopala, katere so najpogostejše težave, s katerimi se soočamo, kako se spopadati z nevarnostmi, ko večino časa hodimo bosi, in zakaj je ključno, da nosimo obutev, ki nam bo nudila optimalno oporo? Predstavljamo vam kratek vodnik, ki vas bo prepričal, da je zelo pomembno, da svojim stopalom končno privoščite pozornost in nego, ki si jo zaslužijo.

#7 Recepti za zdravje in srečo

»To je moja najbolj osebna knjiga do sedaj. Da sem jo ustvaril, sem se podal na celostno popotovanje po svetu zdravja in prehrane. Z njo vas želim navdihniti, da bi uživali karseda zdravo, srečno in polno življenje, pri tem pa sem uporabil tisto, kar najbolje poznam – izjemno hrano,” je povedal o svoji knjigi Superhrana za vsak dan svetovno znani kuhar Jamie Oliver. Mi pa smo za vas  izbrali nekaj njegovih slastnih receptov.

#8 Zanzibar: Raj z žalostno preteklostjo

Zanzibar, ki leži na stičišču kultur v Indijskem oceanu, se je izkazal za veliko bolj kompleksnega in mu je nemogoče dodeliti samo en pridevnik. Hkrati pa sodi tudi na Bližnji vzhod in Afriko. Prav tako je nemogoče prezreti sledi portugalske kolonialne vladavine. In prav ta bogata zgodovina in simbioza kultur ga dela posebnega. Zanzibar je absolutno veliko več kot rajske plaže, a nekje je treba začeti …

#9 Nihče nas ne nauči, kako ljubiti

Jay Shetty, avtor knjige Mislite kot menih, ki se je zavihtela na vrh lestvice prodajnih uspešnic New York Timesa, nam ponuja pronicljiv vodnik po vseh stopnjah ljubezenskega odnosa, pri čemer se opira na starodavno modrost in sodobno znanost. Na police je prišla težko pričakovana knjiga 8 pravil ljubezni – kako jo najti, negovati in izpustiti, ki bo zagotovo postalo najbolj vroče čtivo te jeseni.

#10 Zakaj se staramo, čeprav se ni treba?

Nove znanstvene raziskave se vse bolj nagibajo k ideji, da staranje ni neizogibno. Preverili smo, če se res moramo postarati in se soočati z nadlogami, ki jih prinašajo pozna leta.