5 jutranjih vadb za večjo produktivnost

5 jutranjih vadb

Da bi se zjutraj dodobra prebudili in imeli dovolj energije za cel dan, je najbolje že takoj začeti s fizično aktivnostjo. Mi pa vam predstavljamo 5 jutranjih vadb, ki bodo zagotovile večjo produktivnost čez dan.

Vemo, da mnogim jutranja vadba zveni nekaj groznega, vendar berite naprej in morda vas uspemo prepričati v nasprotno. Kot vsi vemo, ima fizična aktivnost številne koristi za naše fizično in psihično zdravje, strokovnjaki pa pravijo, da je najbolje vaditi zjutraj. Zakaj? Ker boste čez dan bolj produktivni, poleg tega pa boste pokurili tudi maščobne obloge in se počutili veliko bolje. Pred vami je 5 jutranjih vadb, ki vam jih toplo priporočamo, vi pa izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Kardio vadba

Kardio vadba je ena najbolj popularnih oblik vadbe, saj zelo pripomore k zdravju našega srca in ožilja, vzpodbuja izločanje endorfinov ter nam tekom dneva zagotavlja boljšo koncentracijo.

Joga

Joga nam pomaga, da se lažje prebudimo, vpliva pa tudi na koncentracijo tekom dneva ter preprečuje padec ravni energije.

Sprehod

Najbolj enostaven način, kako se sprostiti in napolniti baterije pred težkim delovnim dnem je vsekakor sprehod. To lahko storite tudi tako, da se do službe enostavno sprehodite – če imate to možnost, seveda.

Pilates

Ta tip vadbe premika celotno telo, zaradi njega smo močnejši in nam daje energijo za preostanek dneva. To je zares idealen trening za večjo produktivnost.

Visoko intenzivni trening

Nič vas ne bo bolj prebudilo kot ta tip vadbe. Še posebej se priporoča ljudem, ki se zjutra stežka prebudijo. Obenem pa vam bo visoko intenzivni trening izboljšal razpoloženje.

Če delate za računalnikom, nujno izvajajte te vaje …

Foto: PavelIvanov / Getty Images Plus via Getty Images