5 načinov, kako spalnico pripraviti za spanje

by | 07. 06. 2021
spalnico

Naj ta prostor postane vaša oaza miru in počitka, zato smo pripravili 5 načinov, kako spalnico pripraviti za spanje.

Morda se sliši povsem preprosto in se sprašujete, zakaj bi spalnico sploh morali kakorkoli pripravljati. Vendar ni tako enostavno. Ko se bliža noč, se tudi vaše telo pripravlja na spanje in ima drugačen ritem. Pri tem so učinkovite tudi zavese, ki še dodatno zatemnijo prostor in preprečijo vdor kakršnekoli svetlobe.

Kako spalnico spremeniti v oazo miru?

#1 Dr. Michael Grandner poudarja, da je zelo priporočljivo nositi masko za oči, saj naj bi zares delovala. Ko jo boste uporabljali dalj časa, se boste na njo popolnoma privadili.

#2 Telefon odstranite iz spalnice. Čeprav se vam to morda zdi nemogoče, se tega vseeno poskusite držati. Telefon zaradi svoje svetlobe otežuje spanec in vašemu telesu pošilja ‘napačne’ informacije. Prav tako pa lahko poviša hormon stresa kortizol, kar še dodatno moti naš spanec. Najboljši način, da se temu izognete, je ta, da telefona enostavno nimate v spalnici.

#3 Kitajska zdravnica in strokovnjakinja za feng shui Tsao-Lin E. Moy, L. Ac. priporoča, da steno v spalnici pobarvate v modro in sivo barvo. Ti dve barvi namreč sproščata in upočasnjujeta energijo.

#4 Če imate v spalnici svetilko, ki vas spominja na naravno svetlobo, je bolje, da jo zamenjate z oranžno ali rumeno barvo. Še bolje pa je uporabiti pridušeno svetlobo.

#5 In še to, spalnica naj bo vedno namenjena le spanju in počitku. Prižgite svečke, vključite difuzor z dišečim oljem in z majhnimi večernimi rituali svoje telo pripravite na spanje.

Vse to vas bo nežno zazibalo v spanec in vas sprostilo. Po napornem dnevu vsi potrebujemo ravno to.

 

Preberite tudi članek, kako si kar doma pripraviti wellness oddih.

Foto: Ridofranz / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr