5 rešitev za herpes na ustnicah

herpes na ustnicah

Herpes na ustnicah je virusna infekcija, ki se izrazi v obliki drobnih mehurčkov in razjed, ki so polne tekočine. Poiskali smo 5 rešitev iz domače lekarne, ki bodo pomagale pri tej težavi. 

Navadno se pojavijo na bradi ali ustnicah, tudi licih, redkeje v nosni votlini, dlesnih in nebu. Spremlja jih srbenje, občutek pekoče bolečine, včasih tudi povišana temperatura. Če po sedmih do desetih dneh ne izzvenijo, je treba po pomoč k zdravniku, še posebej pri otrocih. Sicer pa v večini primerov pomagajo zdravila iz domače lekarne.

5 rešitev za herpes na ustnicah:

  1. Ledene kocke

Nekaj kock ledu zavijte v bombažno tkanino, postavite na mesto okužbe, naj delujejo deset minut. Ponovite nekajkrat na dan.

  1. Čaj in šentjanževke

Kos tkanine pomočite v čaj in šentjanževke in uporabite kot oblogo za obraz. Z napitkom si lahko obraz tudi umijete.

  1. Zelje

Izcedite sok in svežih listov zelja in z njim namočite bombažno blazinico. Postavite jo na okuženo mesto in počakajte, da se posuši. To naredite dvakrat na dan.

  1. Mleko

Čisto bombažno krpico namočite v mleko in postavite na mesto, kjer se je pojavila hrasta. S tem boste spodbudil regeneracijo poškodovanega tkiva.

  1. Glina

Malo bele gline raztopite v topli ali mlačni vodi, pripravite gosto pasto, ki jo nanesite na kožo. Ko se začne strjevati, jo odstranite v vodo.

 

Vnetje grla in prehrana: Kaj jesti in piti, ko nas boli grlo?

Foto: Privetik / Getty Images Plus via Getty Images