Hitri recept: slastna mehiška quesadilla

quesadilla

Kako vam zveni tortilja z ogromno sira, zelenjave in piščančjega mesa? Slastna mehiška quesadilla je tako dobra in hitra za pripravo, da bi jo lahko jedli za kosilo, večerjo in malico.

Če pripravljamo jed s tortiljo, je njena dobra stran v tem, da katerekoli sestavine bomo izbrali, bo tortilja izpadla odlično. Najpogosteje se uporablja veliko zelenjave, kot so sveži paradižnik, paprika, čebula, fižol, koruza, včasih tudi avokado ter razne omake in sir. Ter seveda tudi meso. Lahko pa pripravite vegetarijansko različico.

Tortilja, ki pa jo napolnite s finim, zelo topljivim sirom, se imenuje quesadilla. In kako jo pripraviti doma? Povsem enostavno!

Potrebujete:
  • 6 tortilj
  • 300 g sira (gauda ali edamec)
  • 1 kos piščančjih prsi
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 čebula
  • 340 g konzervirane sladke koruze
  • sol, poper
  • oljčno olje
Priprava:

1. Piščančja prsa narežite na majhne trakce in jih prelijte z malo oljčnega olja ter pustite, da malo odstojijo.

2. Čebulo nasekljajte na majhne kockice. Papriko očistite in jo narežite na tanke trakce.

3. Sir naribajte, koruzo pa odcedite.

4. V segreti ponvi najprej popražite meso ter ga solite in poprajte. Nato meso vzemite iz ponve, vanjo pa dajte čebulo in papriko ter malo posolite in prepražite. Nato v ponev vrnite meso, dodajte še koruzo in vse dobro premešajte. Po eni minuti odstavite iz štedilnika.

5. Segrejte drugo večjo ponev in jo malo premažite z oljčnim oljem ter vanjo postavite tortiljo. Ko se tortilja segreje, po njej posipajte sir, nanj pa dajte prej pripravljeni nadev. Tortiljo preložite na pol.

6. Dobro zapecite na obeh straneh, narežite in postrezite z omako iz jogurta ali avokada.

 

Obstaja pa še en (zelo popularen in enostaven) način, kako nadevati tortiljo – nadev prilagodite povsem po svojih željah. Poglejte v posnetku:

 

Recept za najboljši tunin sendvič

Foto: Nata Vkusidey/ Getty Images Plus via Getty Images