Hula hop obroč: zabavna in učinkovita vadba

hula hop obroč

Se še spomnite hula hop obročev? Imamo dobro novico, da so spet v trendu, tokrat pa jih boste lahko uporabili za zelo učinkovito vadbo. Poglejmo, kaj zmore hula hop obroč …

S hula hop obroči smo se igrali v mlajših letih, ko smo bili še v šoli in vedno je bilo zelo zabavno. Sedaj pa se ti obroči vračajo, vendar z dobrim razlogom. Kar naenkrat je namreč postala popularna vadba z njimi in povpraševanje po njih je poskočilo za kar 200 odstotkov. Vadba s hula hop obročem bo poskrbela za veliko zabave, lepo postavo, izvajate pa jo lahko kar doma pred TV zaslonom.

Učinkovita vadba za trebušne mišice

Pri vadbi s hula hop obročem delajo predvsem trebušne mišice, saj je treba obroč vrteti okoli pasu. In vsakdo, ki je to že preizkusil, ve, da ni tako lahko obroča obdržati v zraku. Ob tem je potrebno ugotoviti, kako to izvajati in s kakšno hitrostjo, da obroč ne pade na tla. In ker vaja dela mojstra, smo prepričani, da bo vsak od vas tehniko hitro usvojil. Ta vadba je učinkovita predvsem za trebušne mišice. Novost je tudi ta, da obroč ni le plastičen, ampak so mu dodali uteži, kar bo poskrbelo za še bolj intenziven trening.

Hula hop obroč za začetnike

Najprej se je potrebno naučiti pravilne tehnike, da obroč ne pade na tla. Tega se je najlažje naučiti, če je obroč nekoliko težji. Vendar če je obroč težji, je tudi trening bolj učinkovit. Pomembna pa je tudi velikost obroča, ki je idealna, če vam obroč sega do popka (ko stojite in ga držite pokončno od tal). Debelina obroča pa naj bo nekje 2,5 cm.

Na internetu boste našli veliko vaj z obročem hula hop. Vse te vaje pa lahko izvajate kar v udobju vašega doma. Boste videli, kako bo zabavno in obenem koristno za vaše telo.

5 načinov, s katerimi lahko pospešite svoj metabolizem

Foto: Light Field Studios / Getty Images Plus via Getty Images