Kako na enostaven način osvežiti star kruh

osvežiti star kruh

Če ste pred dnevi kupili kruh, ki ga niste uspeli pojesti in ki se je do sedaj že malo posušil, ga ne zavrzite. V nadaljevanju preberite, kako na enostaven način osvežiti star kruh, da bo spet lepo hrustljav in topel.

1 Kruh namočite z vodo

Kako osvežiti star kruh, da bo spet dober? Kruh najprej dajte pod tekočo vodo in pustite, da počasi teče. Pri tem ni pomembno, ali je topla ali hladna. Cilj je, da se skorja navlaži, notranjost pa čim manj namoči.

2 Specite ga

Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija in dajte namočeno štruco kruha direktno na rešetko. Nizka temperatura bo segrela preostanek vode v kruhu, kar bo povzročilo nastanek pare v njegovi notranjosti. Po petih minutah kruh rahlo stisnite. Kruh se naj peče 15 minut – odvisno od velikosti in količine vode, ki jo je notranjost vpila.

3 Uživajte v odličnem toplem kruhu

Po tem enostavnem in kratkem postopku je kruh topel in hrustljav, znotraj pa lepo mehak. Postrezite ga takoj, da se ne bi spet posušil.

4 Kruhovi cmoki

Še vedno pa lahko iz starega kruha naredite slastne kruhove cmoke. Narežite ga na kocke. V ponvi prepražite nasekljano čebulo, dodajte kruh, nasekljan peteršilj, jajce, toplo mleko ter po želji tudi drobno narezano panceto. Zmes dobro premešajte in ji dodajte moko, da se lepo poveže. Nato oblikujte kroglice, ki jih v vreli vodi kuhajte 10 minut. Zmes lahko zavijete tudi v folijo in jo tako skuhate.

Preberite tudi recept za najboljši tunin sendvič.

Foto: Getty Images via Guliver; povzeto po Ljepota & Zdravlje Hrvaška