Kate Hudson obožuje ta recept za testenine s pesto omako

testenine s pesto omako

Gre za polnozrnate testenine, ki jih je igralka Kate Hudson odkrila za Weight Watchers. Če imate radi raznoliko prehrano in v kuhinji radi eksperimentirate, potem poskusite ta odličen recept za testenine s pesto omako.

Čeprav igralka Kate Hudson pogosto pove, da ima rada raznoliko prehrano, se velikokrat vrača ravno k temu receptu, ki ga je odkrila za znamko Weight Watchers. Tej znamki se je pridružila kot ambasadorka, da bi svojim otrokom pokazala, kako pomembno je, kar vnašamo v svoje telo.

In če morda niste vedeli, je Kate po svojem poreklu tudi Italijanka, zato sama pravi, da je velika ljubiteljica testenin in omak. In kaj je najboljši del njenih najljubših testenin? Da so enostavne za pripravo, pri tem pa lahko pomaga cela družina.

Sestavine:
  • 2 skodelici polnozrnate moke za testenine
  • 1 žlička soli
  • 3 jajca
  • 2 srednje velika stroka česna
  • 2 skodelici sveže bazilike
  • 1/3 skodelice parmezana
  • ¼ skodelice jušne osnove
  • 3 žlice popečenih pinjol
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • ¼ skodelice navadne moke
Priprava:

1. V srednje veliki posodi s pomočjo vilice zmešajte pšenično moko in ¼ žličke soli. Na sredino moke nato dodajte jajca. Z vilico jajca rahlo razžvrkljajte in postopoma dodajajte moko, da dobite čvrsto testo. Testo nato na gladki površini mesite okoli 5 minut, da postane gladko in se ne lepi. Oblikujte ga v kroglo in zavijte s prozorno folijo in pustite stati 30 minut na sobni temperaturi.

2. Nato z mešalnikom nasekljajte česen ter dodajte baziliko, jušno osnovo, olje, preostanek soli, pinjole in parmezan ter miksajte na najvišji hitrosti, da dobite povsem gladko zmes.

3. Testo odvijte in ga razdelite na štiri enake dele. Vsak del razvaljajte čim tanjše, da dobite dolgo obliko. Nato pa vzemite rezilo za pico in z njim izrežite tanke trakove, ki jih prečno prepolovite.

4. V velikem loncu zavrite vodo in vanj dodajte testenine. Pri tem malce premešajte, da se trakovi ne bi zlepili. Testenine kuhajte 5 minut, da bodo al dente. Nato jih odcedite, vrnite v lonec in dodajte omako ter premešajte. Pa dober tek!

Opomba: Seveda lahko uporabite tudi kupljene polnozrnate testenine – kakršnekoli oblike.

pesto

Ta pečena ovsena kaša ima okus po korenčkovi torti

Foto: Emma McIntyre/ Staff / Getty Images Entertainment; Nerudol / Getty Images Plus via Getty Imagespovzeto po ljepotaizdravlje.hr