Ta pečena ovsena kaša ima okus po korenčkovi torti

pečena ovsena kaša

Če za zajtrk radi pojeste nekaj sladkega, potem si nujno shranite ta zdravi recept. Pred vami je namreč pečena ovsena kaša, ki ima okus po korenčkovi torti.

Hiter in zdrav zajtrk, ki je poleg tega tudi neverjetno okusen? Ja, prosim! Gre za novi trend – pečeno ovseno kaši in ta recept nam je med vsemi podobnimi najljubši.

Poleg tega, da gre za zares praktičen recept, lahko pripravite tudi več porcij in tako obroke pripravite v naprej in jih nato le pogrejete. To pečeno ovseno kašo, ki ima okus po korenčkovi torti, lahko z dodatkom 1-2 žlic mleka segrejete v mikrovalovni pečici ali na štedilniku.

Pečena ovsena kaša s korenčkom je tako popoln zajtrk v teh hladnih jutrih, vsaka porcija pa vsebuje polovico skodelice korenja, kar je odlično, če želite svoje obroke obogatiti z zelenjavo. (Enostaven recept za domačo mešanico ovsene kaše)

Sestavine:
  • 5 skodelic ovsenega mleka (lahko uporabite tudi kravje mleko)
  • 4 žlica javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ¼ žličke soli
  • 2 žlički mletega cimeta
  • ¼ žličke mletega muškatnega oreščka
  • ¼ žličke ingverja v prahu
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 2 skodelici drobno naribanega korenja
  • orehi in mandlji po okusu
Priprava:
  1. V srednje velikem loncu zmešajte mleko, javorjev sirup, vanilijev ekstrakt, sol, cimet, muškatni orešček in ingver. Lonec nato segrevajte na srednji temperaturi in mešajte.
  2. Dodajte ovsene kosmiče in naribano korenje ter počasi kuhajte. Premešajte in zmanjšajte temperaturo. Brez pokrova kuhajte 35-40 minut ter vsakih 5 minut zmes premešajte. Po potrebi dodajte še dodatno mleko, da se zmes ne bi zlepila na dno lonca.
  3. Ko ovseni kosmiči dobijo želeno konsistenco, lonec odstranite s štedilnika in pustite stati 5 minut.
  4. Zmes nato vlijte v pekač za mafine in posipajte z orehi ali mandlji. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija in pecite okoli 5 minut, da kaša lepo porjavi.

 

To je odličen in zdrav prigrizek, ki ga je enostavno pripraviti

Foto: Anna Pustynnikova / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr