Kava z limono za hujšanje: Raziskujemo, če ta TikTok trend zares deluje

Kava z limono za hujšanje

Kava z limono za hujšanje je najnovejši v nizu trendov na TikToku, toda koliko je zares zdrav in učinkovit? Poglejmo, kaj pravijo strokovnjaki.

Na TikToku lahko te dni vidimo ogromno posnetkov, na katerih so uporabniki navdušeni nad novim trendom izgube kilogramov. Pri kurjenju maščobnih oblog bi naj namreč pomagala skodelica kave s sokom polovice limone ali limete.

@beautify.grmmz

#losefat #loseweight #coffee #lemon

♬ original sound – audios

Čudežni rezultati, ki jih prikazujejo na posnetkih, so marsikoga spravili v dvom, saj neverjetne preobrazbe zares delujejo kot prevara. In kaj na vse to porečejo strokovnjaki?

Mnenje strokovnjakov

Strokovnjaki so enotnega mnenja in opozarjajo vse, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, da na svetu ne obstaja noben napitek, ki bi vam lahko pomagal pri tem, da shujšate preko noči. Iz znanstvenega vidika naj ne bi niti eno živilo samo po sebi kurilo maščobnih oblog. Kava sicer zares pospešuje metabolizem, vendar so to zelo majhne spremembe za telo. Limona pa dobro deluje na naš imunski sistem, prav tako pospešuje metabolizem in v kombinaciji s tekočino (v glavnem z vodo) vlaži organizem.

Iz vsega naštetega bi morda res kdo lahko pomislil, da ta kombinacija zares pomaga pri hujšanju. Pravzaprav pa sta po mnenju strokovnjakov edini način za hujšanje in preoblikovanje postave uravnovešena prehrana ter fizična aktivnost.

 

Ste napihnjeni? Pomagal vam bo ta ananasov smuti

Foto: Nadya So / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs