Mini bananine palačinke: ta genialen TikTok trik morate poskusiti

mini bananine palačinke

Platforma TikTok je vedno bolj popularna, na njej pa je nešteto navdiha – vseeno, ali govorimo o modi, hrani ali lepoti. Zadnje odkritje pa so mini bananine palačinke oziroma natančneje njihova priprava.

Recept za mini bananine palačinke

Poznate koga, ki ne mara palačink? Večina ljudi jih obožuje in se velikokrat znajdejo na njihovem jutranjem meniju. Običajno bananine palačinke naredimo tako, da banano zmečkamo z vilico in jo primešamo k zmesi za palačinke ter spečemo. No, uporabniki TikToka so nam pokazali drugačen način priprave. Banano narežemo le na kolobarje ter vsakega pomočimo v zmes za palačinke in jih spečemo v ponvi. Torej, preskočimo mečkanje banane in ustvarimo miniaturne, mehke in sočne grižljaje, ki so tudi zdravi. Prelijemo pa jih lahko z javorjevim sirupom ali jim dodamo drugo narezano sadje.

@thehungerdiaries

#Mini #BananaPancakes ? Cute + delicious ? #minipancakes #pancakecereal #foodtiktok #foodie #pancakes #foryou #fyp #homecooking #easyrecipe

♬ original sound – The Hunger Diaries

Polne zdravih sestavin

Marsikdo misli, da banane niso tako zdrave, ker vsebujejo veliko sladkorja, vendar ne smemo pozabiti, da gre za naravni sladkor, poleg njega pa banane vsebujejo še vitamine in minerale. Naravni sladkorji (fruktoza in glukoza) iz banane se hitro razgradijo in organizmu zagotavljajo energijo. Prav tako pa so banane bogate s kalijem, fosforjem, magnezijem ter vitamini B-kompleksa. Zmanjšujejo tudi tveganje nastanka bolezni srca, znižujejo krvni tlak, ker pa vsebujejo triptofan in vitamin B, pa pomagajo tudi pri razpoloženju. Zaključek: banane so zelo zdrave, zato si jih kar privoščite.

 

Poglejte si tudi recept za pečen brstični ohrovt.

Foto: Jenifoto / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr