Zaradi tega recepta boste vzljubili brstični ohrovt

brstični ohrovt

Brstični ohrovt je zares zdrava zelenjava, zato je škoda, če je ne bi vključili v svojo prehrano. Kot že marsikaj do sedaj, je tudi enostaven recept z brstičnim ohrovtom obnorel TikTok …

Brstični ohrovt je zelenjava, ki je marsikdo ne mara, saj ima poseben vonj. Vendar ponovno razmislite o vključitvi tega zdravega živila v svojo prehrano. Vsebuje namreč vitamine A, B, C, E in K, kalij, železo, magnezij, mangan, baker, omega-3 maščobne kisline in veliko vlaknin. Če ga opazite na tržnici ali v trgovini, ga kupite in poskusite ta popularen recept. Gre za popečen brstični ohrovt, ki je pripravljen zelo hitro. Seveda pa ga lahko pripravite tudi na druge načine.

Recept je zelo enostaven: brstični ohrovt na hitro skuhajte (okoli 10 minut), da se zmehča, nato pa vsakega z žlico stisnite, malce pokapajte z oljem in dajte v pečico. Medtem ko čakate, da se spečejo, pripravite enostavno čili omako. Potrebujete česen, olje, čili in malo soli. V ponvo vlijte olje in dodajte nasekljan česen, čili v prahu ter malo soli. Malce pražite in omaka je pripravljena. Ko je ohrovt pečen, ga prelijte s to omako in uživajte. Jed lahko jeste samostojno ali kot prilogo. Pa dober tek!

@chez_jorge

bussin’ sprouts ???#vegan

♬ original sound – George Lee

Poglejte si tudi recept za slastno zelenjavno juho.

Foto: DronG / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr