Recept: slastna in hitro pripravljena zelenjavna juha

zelenjavna juha

Zelenjavna juha je vedno dobra izbira, ko ne vemo, kaj bi kuhali. Je hitro pripravljena in tudi sestavine zanjo imate zagotovo doma. Prav tako pa je zelo zdrava. 

Namesto mesa dajte v juho grah, ki prav tako vsebuje veliko beljakovin, ter ogljikove hidrate in vlaknine, ki jih boste dobili iz krompirja in cvetače. Če nimate pri roki sveže zelenjave, lahko uporabite zamrznjeno. Ta zelenjavna juha bo pripravljena 1, 2, 3!

Sestavine:
  • 300 g krompirja

  • 300 g cvetače

  • 300 g graha

  • 2 korenja

  • 1 steblo zelene

  • 1 čebula

  • 2 stroka česna

  • 2 litra zelenjavne jušne osnove

  • sol in poper

  • peteršilj

  • rastlinsko olje

Priprava:

1. Na rastlinskem olju prepražite drobno nasekljano čebulo, korenček in zeleno, da se lepo zmehčajo. Pražite okoli 5 minut.

2. Dodajte nasekljani česen in pražite še pol minute.

3. Prelijte jih z jušno osnovo, dodajte narezan krompir in cvetačo. Krompir narežite na manjše kose, da bo hitreje kuhan.

4. Kuhajte tako dolgo, da je krompir skuhan (vsaj 20 minut). Na koncu dodajte še grah, solite in poprajte ter po želji dodajte še sveži peteršilj.

5. Če želite bolj gosto juho s kremno teksturo, polovico zelenjave zmiksajte in jo dodajte nazaj v lonec ter dobro premešajte.

6. Postrezite toplo.

Ta živila lahko jeste za večerjo, saj ne redijo

Foto: Yelena Yemchuk / Getty Images Plus via Getty Images