S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Zelenjavna juha je vedno dobra izbira, ko ne vemo, kaj bi kuhali. Je hitro pripravljena in tudi sestavine zanjo imate zagotovo doma. Prav tako pa je zelo zdrava.
Namesto mesa dajte v juho grah, ki prav tako vsebuje veliko beljakovin, ter ogljikove hidrate in vlaknine, ki jih boste dobili iz krompirja in cvetače. Če nimate pri roki sveže zelenjave, lahko uporabite zamrznjeno. Ta zelenjavna juha bo pripravljena 1, 2, 3!
300 g krompirja
300 g cvetače
300 g graha
2 korenja
1 steblo zelene
1 čebula
2 stroka česna
2 litra zelenjavne jušne osnove
sol in poper
peteršilj
rastlinsko olje
1. Na rastlinskem olju prepražite drobno nasekljano čebulo, korenček in zeleno, da se lepo zmehčajo. Pražite okoli 5 minut.
2. Dodajte nasekljani česen in pražite še pol minute.
3. Prelijte jih z jušno osnovo, dodajte narezan krompir in cvetačo. Krompir narežite na manjše kose, da bo hitreje kuhan.
4. Kuhajte tako dolgo, da je krompir skuhan (vsaj 20 minut). Na koncu dodajte še grah, solite in poprajte ter po želji dodajte še sveži peteršilj.
5. Če želite bolj gosto juho s kremno teksturo, polovico zelenjave zmiksajte in jo dodajte nazaj v lonec ter dobro premešajte.
6. Postrezite toplo.
Ta živila lahko jeste za večerjo, saj ne redijo
Foto: Yelena Yemchuk / Getty Images Plus via Getty Images