Ta živila lahko jeste za večerjo, saj ne redijo

živila

Večerja, zaradi katere se ne bomo zredili. Zveni neresnično, kajne? Vendar pravzaprav temu ni treba biti tako, saj je ključ v tem, da izberete živila, ki ne redijo.

»Ne jejte po 18.00 uri« – je eno od pravil vseh, ki skrbijo za svojo postavo. Pa vendar ni nujno, da je to zadnja ura, ko lahko jeste. Če boste izbrali pravilna živila, ki jih boste pojedli pred spanjem, jih lahko jeste tudi kasneje. Ključ je v nizkokalorični hrani, ki jo lahko jeste eno uro pred spanjem (ne kasneje).

Večerja, ki ne redi

Kefir je odlična izbira, saj vsebuje kalcij, ki se bolje absorbira zvečer. Prav tako je nizkokalorično živilo, izberite pa takšnega, ki vsebuje 1 do 1,5 % mlečne maščobe.

Puranje meso ima malo kalorij in vsebuje beljakovine (takšna živila pa pospešujejo metabolizem). Pri tem pazite, da zvečer ne pojeste več kot 80 g puranjega mesa.

Pred spanjem je dobro pojesti tudi malo mandljev (do 40 g). Ti oreščki namreč vsebujejo magnezij, ki pomirja živčevje in pomaga pri boljšemu spancu.

Jabolka prav tako lahko jeste zvečer, vendar je bolje izbrati pečena, ne surova. Pečena jabolka se namreč lažje prebavljajo, telo pa bolje absorbira hranljive snovi. To sadje vsebuje tudi snov triptofan, ki pomaga pri tem, da hitreje zaspite.

Triptofan se nahaja tudi v češnjah, vendar z njimi ne smete pretiravati. V enem obroku bi naj pojedli največ do 15 češenj.

Polnozrnati kruh je prav tako dobra izbira za večerjo, saj vsebuje vitamina B in B6, ki prav tako pomagata pri boljšemu spancu.

 

Ti znaki nakazujejo, da imate zares slab imunski sistem

Foto: Foxys_forest_manufacture / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs