Pitje oljčnega olja na prazen želodec je novi TikTok trend – vendar, ali je res zdrav?

pitje oljčnega olja na prazen želodec

Pitje oljčnega olja na prazen želodec je novi TikTok trend, ki je vse bolj popularen. Vendar nas je zanimalo, kaj o njem menijo strokovnjaki.

Do sedaj smo se že navadili, da lahko na družbenih omrežjih najdemo različne trende, tudi tiste najbolj bizarne. In medtem ko nekateri zares delujejo, so drugi lahko celo nevarni. Najnovejši v nizu teh trendov pa je pitje oljčnega olja na tešče.

Pitje oljčnega olja na prazen želodec

Oljčno olje je samo po sebi zelo zdravo. Poleg tega, da ima protivnetne lastnosti, vsebuje tudi veliko polifenolov in maščobnih kislin, ki podpirajo prebavni sistem. To olje pa pozitivno vpliva tudi na naše možgane in kognitivne sposobnosti. Vsebuje veliko vitaminov A, D in K, ki so ključni za celotno zdravje organizma. Obenem pa se vseeno poraja vprašanje, če ima to olje zjutraj na tešče zares pozitiven vpliv na naše zdravje?

@mandanazarghami

this summer we’re getting SNATCHED💅🏼 #summer2022 #oliveoilshot #guthealth #healthtips

♬ original sound – Amahree

Kaj menijo strokovnjaki?

Strokovnjaki se strinjajo, da moramo na zadevo gledati širše. Obenem pa trenutno ne obstajajo znanstveni dokazi, da bi bilo pitje oljčnega olja na tešče zares koristno za naše zdravje.

Namesto tega nam priporočajo, da oljčno olje raje uvrstimo v prehrano in ga dodajamo v solate, omake in razne druge jedi.

 

Hormonsko neravnovesje: Vse, kar bi morali vedeti

Foto: White Bear Studio / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs