Pokovka: pomemben trik pri peki v mikrovalovni pečici

pokovka

Tudi vi obožujete pokovko? Vonj po sveži, doma pripravljeni pokovki je tako mamljiv. Pa ste prepričani, da se povsem držite navodil priprave v mikrovalovni pečici? V nadaljevanju si preberite en trik, kako bo pokovka še boljša.

Kako dolgo boste pokovko pekli, je najbolj odvisno od vaše mikrovalovne pečice. Če pa ste tudi vi (tako kot mnogi drugi) površno prebrali navodila za pripravo na vrečki, potem zagotovo ne delate vsega prav. Večina proizvajalcev ima namreč na vrečki napisano: „Za optimalen rezultat predhodno za eno minuto vklopite mikrovalovno pečico in vanjo postavite kozarec vode. Po eni minuti kozarec vzemite ven in vanjo postavite vrečko pokovke ter znova vklopite mikrovalovno pečico.“

Ta trik je pred kratkim začel krožiti po družbenih omrežjih in veliko ljudi je šele zdaj ugotovilo, zakaj se jim kar nekaj koruznih zrn nikoli ne razpoči. Na zadnjem delu vrečke boste našli še druge trike, kot je ta, da pokovko postavite na rešetke, da bi se zrna enakomerno spekla, kot ta, da bi morali vzeti pokovko iz mikrovalovne pečice šele, ko med pokanjem minejo dve do tri sekunde.

Ko vam bo naslednjič pred ogledom vaše najljubše serije ali filma zadišala pokovka, upoštevajte te nasvete. Boste videli, pokovka bo imela še boljši okus.

Preberite tudi članek Kako na enostaven način osvežiti star kruh.

Foto: Getty Images via Guliver; povzeto po Ljepota & Zdravlje Hrvaška