Razlogi, zakaj je dobro jesti temno čokolado

temno čokolado

Če imate radi čokolado, potem imamo dobro novico za vas, saj je temno čokolado celo priporočljivo jesti. Ker je zares zdrava, se priporoča, da pojeste vsaj eno kocko te čokolade dnevno.

Temna čokolada je v zadnjih letih postala vse bolj popularna, saj je zelo zdrava, sploh tista, ki vsebuje velik odstotek kakava. Skrivnost je v tem, da takšna čokolada vsebuje flavonoide, ki spadajo med antioksidante in pozitivno vplivajo na zdravje celotnega organizma. Poleg tega temna čokolada skrbi za zdravo srce, zmanjšuje tveganje nastanka bolezni srca, uravnava krvni tlak, zmanjšuje stres in izboljšuje koncentracijo ter spomin.

Nutricionistka Jenna Hope poudarja, da je skrivnost v vsebnosti kakava, ki vsebuje veliko sestavin, dobrih za naše zdravje. In tem višji je odstotek kakava, tem manj je v čokoladi sladkorja. Po navadi takšna čokolada vsebuje med 70 % do 100 % kakava. Pomembno je vedeti, da ta čokolada pomaga tudi pri spanju in je bogata z magnezijem, ki ima ključno vlogo pri sproščanju živcev in mišic ter pri proizvodnji energije.

Poleg ostale zdrave in uravnotežene prehrane se priporoča, da v dnevno rutino vnesete med 20-30 g temne čokolade.

 

Espresso s pomarančnim sokom: Nova trendi pijača za vse ljubitelje kave

Foto: FotoDuets / Getty Images Plus via Getty Images