Recept: Hrustljava polenta kot super priloga v le 3 korakih

polenta

Polenta, ki je pripravljena tako kot v tem receptu, je odlična priloga k mesnim in zelenjavnim jedem. In ko jo boste enkrat poskusili, bo postala vaša najljubša priloga.

Sestavine:
  • 500 g polente
  • voda
  • 100 g masla
  • začimbe po želji (timijan, bazilika, origano …)
  • sol in poper
Priprava:

1. Vodo posolite in zavrite. Nato dodajte polento in ves čas mešajte. Dodajte še začimbe po želji in kuhajte tako dolgo, da polenta postane kremasta.

2. Čisto na koncu dodajte še maslo in dobro premešajte.

3. Skuhano polento dajte v posodo, ki ste jo obložili s peki papirjem in pustite stati vsaj eno uro.

4. Lahko jo 10 minut pečete tudi v pečici ali pa narežete na trakce in popečete v ponvi. V ponev najprej dodajte malce oljčnega olja. Pecite tako dolgo, da dobi zlato-rjavo skorjico.

Dober tek!

 

Kako uživati čim več ingverja? Imamo ideje za okusne obroke in napitke

Foto: kasia2003 / Getty Images Plus via Getty Images