Kako uživati čim več ingverja? Imamo ideje za okusne obroke in napitke

ingverja

Ta začimbna korenina je pravzaprav superhrana, saj je zelo zdrava. Mi pa vam razkrivamo, kako uživati čim več ingverja …

Če je vaš zajtrk pogosto monoton in večinoma enak, bi bilo dobro, da razmislite, da bi vanj uvrstili ingver. Ker ima številne koristi za naše zdravje (do umirjanja slabosti do zmanjševanja vnetij mišic ipd.), se priporoča, da bi ga uživali vsak dan. Poleg tega ga ni treba uvrstiti (le) v zajtrk, temveč v katerikoli obrok dneva.

V nadaljevanju vam prinašamo ideje, kako ingver uvrstiti na svoj jedilnik.

Začinite jutranjo kavo

Kava in ingver sta močan duo, ki se bori proti prostim radikalom. Kava je namreč eden največjih virov antioksidantov. V svoj jutranji napitek tako dodajte pol žličke ingverja v prahu in uživajte v tej zdravi eksploziji okusa.

Dnevna doza vitamina C

Ingverjev čaj je v zimskih dneh zelo popularen napitek. Poleg tega, da nas segreje, tudi zmanjšuje slabost. Prav tako je bogat z vitaminom C, zato ga lahko pijemo vse leto. Sveži ingver naribajte in ga eno jedilno žlico dodajte v vrelo vodo. Pustite, da se kuha 5 minut, ga precedite in spijte. Čaju lahko dodate tudi limono in meto. Za prihajajoče tople in vroče dni pa vam priporočamo, da si raje naredite ingverjev ledeni čaj.

Sladek zajtrk

Ingver v prahu lahko dodate vaši najljubši marmeladi ali kateremu drugemu sladkemu namazu. Zmešate ga lahko tudi z medom ali arašidovim maslom.

Protivnetna skleda žitaric

Če radi zajtrkujete musli, ovsene kosmiče ali druge žitarice, potem lahko z dodatkom ingverja povsem spremenite njihov okus. Predlagamo, da v ovsene kosmiče dodate kokosov napitek, žlico medu in pol žlice ingverja v prahu. Tako boste dan pričeli s skledo zdravja.

Smuti

Če zjutraj najraje pijete smuti, ga začinite z ingverjem – v prahu ali s svežim, naribanim. Ingver se odlično poda s špinačo, citrusi in bananami, zato poskusite ravno to mešanico.

 

Ste napihnjeni? Potem nujno poskusite ta ananasov smuti

Foto: Unsplash