3 napake, ki jih počnemo pri izbiri zajtrka

zajtrka

Verjetno se tudi vi vsako jutro sprašujete, kaj zajtrkovati. Vendar še preden se odločite za živila, po katerih največkrat posežete, preberite naše nasvete, ki vam bodo pomagali pri izbiri zajtrka.

Glede na to, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, si ne bi smeli privoščiti napak, niti tega, da ga preskočimo. Pri tem obroku bi v organizem namreč morali vnesti hranljive snovi, ki jih potrebujemo čez cel dan. Ker pa o tem na takšen način redko razmišljamo, se v glavnem odločamo za hitre različice. In ravno te napake nato pripeljejo do padca energije, napada lakote in odvečnih kilogramov. Pred vami je tako nekaj stvari, ki bi se jim morali izogibati. (Teh 7 živil nas izčrpava in nam jemlje energijo)

Pekovsko pecivo

Vemo, da je najlažje zjutraj, ko nam doma zmanjka časa za pripravo zajtrka, na hitro obiskati pekarno. Vendar na žalost ta odločitev ne dela usluge našemu organizmu. S pekovskimi izdelki namreč v telo vnesem preveliko količino aditivov, soli, maščob in sladkorja, prav tako pa nimajo hranljivih vrednosti, ki jih potrebujemo.

Sadni sokovi in sadni jogurti

Ne glede na to kaj piše na embalaži, so kupljeni sadni sokovi polni sladkorja in z njimi vsekakor ne bi smeli začeti dneva. Enako velja za sadne jogurte. Namesto sadnih sokov in sadnega jogurta raje pojejte sveže sadje.

Kaloričen zajtrk

Velike količine nezdravih maščob bodo končale v obliki maščobnega tkiva, pri tem pa organizem ne bo dobil vseh vitaminov, mineralov in vlaknin, ki jih potrebuje. Če za zajtrk radi jeste jajca, bi jih bilo najbolje skuhati ter pojesti s kosom polnozrnatega kruha in veliko količino zelenjave. Namesto kave pa si privoščite čaj.

 

 

Naravna sladila, ki jih izberite namesto rafiniranega sladkorja

Foto: Anastasia Nelen / Getty Images Plus via Getty Images