Recept: slastni mini ameriški krofki

mini ameriški krofki

Pred vami je popoln recept! Ti prikupni, masleni, nežni mini ameriški krofki so pečeni, nato pa posipani s cimetom in sladkorjem. So preprosti za pripravo in kar je odlično, pri pripravi in peki ne bo umazanije zaradi cvrtja.

Vikend je, zato se seveda morate posladkati s kakšno slastno sladico. Če ste kupili aktualno številko revije L&Z, vas je v njej razveselil Kotányi pecilni prašek, zato je sedaj čas, da ga uporabite. Pred vami je preprost recept. Potrebujete le pekač ali napravo za mini krofke.

Ti majhni, puhasti, nebeški zalogajčki s cimetom vas bodo povsem navdušili.

cimet

Sestavine za 18 mini ameriških krofkov

Za krofke:

215 g večnamenske moke

¾ žličke pecilnega praška Kotányi

¼ žličke sode bikarbone

¼ žličke soli

1/8 žličke muškatnega oreščka

140 g nesoljenega masla, zmehčanega

110 g kristalnega sladkorja

2 veliki jajci

1 žlička vanilijevega ekstrakta

½ skodelice mleka

Za cimetov sladkorni posip:

80 g kristalnega sladkorja

1 žlička cimeta

Priprava

1 Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in muškatni orešček.

2 V drugi posodi z električnim mešalnikom zmiksajte maslo in sladkor, da postaneta mehka. Eno po eno dodajte jajce ter vanilijo. Nato dodajte polovico suhe zmesi in miksajte naprej. Zatem dodajte še polovico mleka, da dobite gladko zmes. Nato dodajte še drugo polovico suhe zmesi in polovico mleka ter dobro zmiksajte. Sedaj je zmes pripravljena.

3 Zmes dajte v veliko vrečko za živila, kateri boste nato odrezali konec – na ta način boste maso lažje vlili v modelčke. Nalijte jo do ¾ višine modelčka, ki ste ga pred tem malce namazali z maslom ali oljem. Pekač dajte za 7-9 minut v pečico. Najbolje, da po sedmih minutah testo preverite z zobotrebcem. Če jih boste pekli v napravi za pečenje krofkov, naredite enako in po nekaj minutah pečenja preverite, če so pečeni.

4 Medtem ko se krofki pečejo, naredite še posip. Enostavno zmešajte sladkor in cimet ter v dobljeni posip iz obeh strani pomočite krofke, ki jih lahko pred tem namažete z malo stopljenega masla.

5 Počakajte, da se ohladijo in jih postrezite. Hranite jih v posodi s pokrovom na sobni temperaturi. Mini ameriški krofki so sladica, ki je hitro pripravljena, zato lahko z njo presenetite tudi obiske.

Pa dober tek 🙂

Foto: Jennifer Gauld / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, Pinterest