S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Malinini mafini z dvojno čokolado so brez mleka, jajc in rafiniranega sladkorja. Narejeni so iz le nekaj polnovrednih sestavin, zato so zelo preprosti za pripravo in zelo okusni!
Malinini mafini z dvojno čokolado so sladica, ki je povsem zdrava, lahko pa naredite tudi brezglutensko različico.
1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine pa napolnite s papirčki za mafine.
2. Naredite zamenjavo za jajca: zmešajte žlico lanenih ali chia semen s 3 žlicami vode. Pustite stati nekaj minut.
3. V večji posodi zmešajte ovseno moko, večnamensko moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi pa zmešajte tekoče sestavine: zamenjavo za jajca, olje in vanilijo. Nato združite tekoče in suhe sestavine ter jih dobro premešajte. Dodajte še čokoladne kapljice.
4. Papirčke za mafine napolnite do ¾ in posipajte z dodatnimi čokoladnimi kapljicami. V vsako testo za mafin pa dodajte še 2-3 maline.
5. Pekač dajte v pečico in pecite 18-22 minut. Da bi preverili, če je testo znotraj pečeno, uporabite zobotrebec.
6. Pekač nato vzemite iz pečice in počakajte, da se mafini ohladijo.
7. Čokoladna omaka: zmešajte vse sestavine. Če je omako potrebno redčiti, dodajte malo mleka ali vode. Čisto na koncu jo polijte po mafinih.
4 razlogi, zakaj bi morali jesti fige + slasten recept
Foto: Losinstantes / Getty Images Plus via Getty Images