Recept: Zrelih banan ne zavrzite, ampak jih uporabite za slastno sladico

zrelih banan

Banane so odlično živilo, saj jih lahko uporabite za različne sladice. Iz njih pa lahko naredite tudi hitro pecivo, za kar sploh ne rabite biti mojster za slaščice, saj je recept tako preprost. Zrelih banan tako nikakor ne zavrzite, temveč iz njih pripravite to slastno sladico … 

Za bananino pecivo potrebujete:
  • 450 g zrelih banan
  • 3 jajca
  • 300 g čokolade
  • aromo vanilje
  • 200 g gladke moke
Priprava:

1. Pečico vklopite na 180 stopinj Celzija in nastavite na funkcijo z ventilatorjem. Nato banane olupite in jih z vilico zmečkajte.

2. Medtem ko jih z mikserjem miksate, jim dodajajte eno po eno jajce, da nastane gosta zmes. Čokolado stopite na pari ali v mikrovalovni pečici in pustite, da se malo ohladi. Nato pa jo dodajte v zmes in še enkrat dobro zmiksajte. Dodajte tudi aromo vanilje in gladko moko ter premešajte.

3. Zmes nato vlijte v majhen pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Lahko pa naredite tudi mafine (potem potrebujete pekač ali silikonski model za mafine). Pecite okoli pol ure, odvisno od velikosti. Če pečete mafine, naj bo ta čas okoli 15 minut. Vmes z zobotrebcem preverite, če je testo že pečeno. Pecivo nato ohladite in servirajte s kepico vaniljevega sladoleda in malo sladke smetane. Lahko pa zraven postrežete še narezano sadje.

 

Recept za mini bananine palačinke

Foto: Kaorrine / Getty Images Plus via Getty Images