S pomočjo meditacije premagajte strah, tesnobnost in skrbi, ki jih morda čutite

meditacije

Meditacija je dokazano najboljši način za sproščanje, izboljšanje kvalitete življenja, zmanjševanje stresa … S pomočjo meditacije premagajte strah, tesnobnost in skrbi, ki jih morda čutite.

V situaciji, ki trenutno združuje svet in v času, ko se vse osredotoča na dogajanja v Ukrajini ali na to, kako njihovim državljanom pomagati, veliko ljudi širom sveta čuti tesnobnost. To pa še dodatno povečuje vsakodnevni ogromen priliv informacij z vseh strani, saj se dejstva spreminjajo iz sekunde v sekundo, veliko pa je tudi nepreverjenih informacij. Kot posamezniki sicer težko vplivamo na nekaj takšnega, vendar je pomembno, da vsak dan spremljamo, kaj se dogaja (v mejah normale, seveda), da izbiramo preverjene vire novic ipd.

Meditacija pa je zagotovo tista, ki vam bo v trenutnem stanju zelo pomagala. Občutek strahu, skrbi za to, kar sledi, tesnobe zaradi vsega, kar se dogaja praktično v naši bližini – vse to so stvari, ki vplivajo na psihično zdravje vsake osebe. Da bi to spremenili ali vsaj malce zmanjšali, najdite eno vrsto meditacije, ki vam bo pomagala, da lažje nadzorujete sami sebe, da najdete ravnovesje med vsem, kar se trenutno dogaja v svetu in načinom, kako se vi s tem soočate.

Pred vami je nekaj primerov meditacije, ki vam bo pomagala:

 

 

Strokovnjaki pojasnjujejo vzrok za pojav nočnih mor

Foto: Poike / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr