S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom

20-minutnim treningom

Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom.

Nekaj raziskav je pokazalo, da lahko le 20 minut vadbe dnevno izboljša naše gene. Gre namreč za svojevrstno genetsko reprogramiranje, ki lahko privede do povečane vzdržljivosti in moči v mišicah.

Vsi vemo, da obstaja veliko učinkovitih vadb, ki pomagajo pri kurjenju kalorij in pri izgubi teže, prav tako pa pri nabiranju kondicije ter boljšemu počutju. Pomembno je, da ste osredotočeni na vadbo, ki jo izberete in da ostanete zvesti novim navadam, da bi od treninga dobili čim več.

Tukaj pride na vrsto tabata, popularen trening, ki v kratkem času pomaga pri izboljšanju aerobne kondicije. Zanj potrebujete le 20 minut, vključuje pa različne vaje, kot so poskoki, počepi in sklece. Vse to izvajate 20 sekund z visoko intenzivnostjo, nato pa imate 10 sekund premora.

Če imate 20 minut časa, vam predlagamo, da preizkusite trening na spodnji povezavi. Pred vadbo pa se ne pozabite razgibati in segreti!

 

Ali veste, koliko vode potrebuje vaše telo po vadbi?

Foto: diego_cervo / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr