Izjemni DNA WHITENING praznoval drugi rojstni dan
DNA WHITENING, vodilna blagovna znamka na področju kozmetičnega beljenja zob, je z ekskluzivnim praznovanjem in dvodnevnim dogajanjem v Hotelu Lone...
Domača juha povzdigne okus katere koli jedi iz dobrega v odličnega. Poleg tega lahko za pripravo jušne osnove uporabite kose mesa (ostanke), ki bi jih sicer zavrgli. Zato z našo pomočjo skuhajte popolno piščančjo jušno osnovo.
Čeprav je juha, pripravljena s kocko, včasih v redu, bo ‘tekoče zlato’, ki ga pripravite sami, bolj intenzivnega okusa in lepše teksture ter odlična osnova za bogate juhe, enolončnice, omake in rižote. Poleg tega boste točno vedeli, katere sestavine so bile uporabljene za pripravo jušne osnove.
Kadar koli imate ostanke piščanca (na primer vratove, kosti ali noge surovega piščanca), jih shranite v zamrzovalniku. Ko naberete približno 2 kg takšnih kosov, je čas za pripravo jušne osnove. Če želite, lahko surove piščančje koščke najprej spečete v pečici, da lepo porjavijo. Tako bo juha imela še bolj intenziven okus.
Potrebovali boste približno 1 kg grobo nasekljane zelenjave in aromatičnih zelišč, kot so čebula, zelena, korenček, česen, lovorov list, timijan, črni poper v zrnu … Paradižnik, ingver, drobnjak, cimetova palčka, zvezdasti janež in rdeča čebula pa bodo vaši juhi dali edinstveno aromo.
Kose mesa in zelenjavo stresite v velik lonec. Zalijte s hladno vodo, da pokrije vse kose, pokrijte in pustite, da zavre. Nato odstranite peno in kuhajte še 2-3 ure na srednji temperaturi. Pomembno je, da juha dobi močno aromo.
Uporabite gostejše cedilo, da boste odstranili vse trdne dele. Pustite, da se juha povsem ohladi, nato pa jo zamrznite v manjših posodah. V zamrzovalniku jo lahko hranite do tri mesece.
Še več odličnih receptov za pripravo piščančjih jedi boste našli v aktualni številki L&Z.
Foto: Marian Vejcik / Getty Images Plus via Getty Images