Ste vedeli, da meditacija pomaga pri blaženju bolečin?

meditacija

Vsi vemo, da meditiranje sprošča, marsikdo pa ne ve, da deluje tudi na določene težave. Zato naj bo meditacija uporabljena tudi kot tehnika blaženja bolečin v telesu.

Skozi meditacijo se lahko doseže čustveni in duševni mir, prav tako se z njo odženejo negativne misli in čustva. Če jo izvajate, vam pomaga pri izboljšanju koncentracije, pri boljšemu spominu, telo pa privede v skladnost in popoln mir.

Tokrat pa se osredotočamo na to, kako si pomagati, ko bolečina prevlada nad našim telesom. Osebe, ki imajo kronične bolezni, se zavedajo dejstva, da se morajo v nekem trenutku preprosto sprijazniti in ‘živeti s to bolečino’. Ampak ravno tukaj lahko meditacija še kako pomaga. Kot tehnika dihanja se osredotoča na dihanje in pomirjanje telesa in duha, medtem ko se istočasno nadzoruje bolečina, ki se zmanjšuje.

Dr. Jon Kabat-Zinn govori, da je glavni cilj te meditacije, da poskušate umiriti in osredotočiti svoj um in telo, saj boste le tako lahko nadzorovali bolečino. Pomembno je, da telo sprostite in ozavestite bolečino. Z bolečino se je treba soočiti in sprijazniti ter se jo naučiti nadzorovati. Psiholog iz Houstona pa pravi, da se morate osredotočiti nanjo.

Z meditacijo zmanjšajte bolečino in stres

Meditacija vam bo pokazala, kako lahko imate nadzor nad svojim telesom. Moč vaših misli pa bo osredotočena na boleč del telesa, s čimer boste to bolečino ublažili. Študija je pokazala, da zmanjšanje stresa pomaga pacientom, da se soočijo z bolečino, anksioznostjo in depresijo.

 

 

 Joga na stolu: učinkovite vaje, popolne za raztezanje.

Foto: Sam Edwards/ Getty Images Plus via Getty Images