Ta slavni napitek iz Starbucksa si sedaj lahko naredite kar sami

slavni napitek

Na potovanjih v večjih mestih je Starbucks tista kavarna, ki jo obiščemo praktično takoj, da si lahko z njihovo kavo v roki ogledujemo znamenitosti. Ta kavarna je znana predvsem po svojih velikih kavah polnega okusa in sedaj si lahko eno izmed njih naredite kar doma. Poglejte, kako si pripraviti njihov slavni napitek.

Morda ste med tistimi, ki zbirate Starbucks skodelice in termovke ali pa samo uživate v njihovih ogromnih sladkih napitkih vedno, ko je to mogoče. No, sedaj ne rabite na potovanje, da bi uživali v njihovem slavnem napitku. Naredite si ga kar v udobju svojega doma. Eden njihovih najbolj prodajanih napitkov je vsekakor Macchiato s karamelo. Za ta napitek potrebujete le pet sestavin, ki jih lahko prilagodite svojim željam.

Postopek, kako pripraviti slavni napitek iz Starbucksa:

Sestavine:
  • 4 dl mleka (kravjega ali rastlinskega)
  • 2 žlički vanilijevega sirupa
  • 0,5 dl espressa
  • karamelin sirup
  • led
Priprava:

Medtem ko se espresso kuha, segrejte mleko in ga spenite. Dobiti morate dokaj gosto peno. V kozarec dajte led, vlijte mleko in vanilijev sirup ter na vrh dodajte spenjeno mleko. Na koncu dodajte še karamelin sirup in zmešajte. Če želite, lahko na vrh dodate tudi stepeno sladko smetano.

Podobno si lahko naredite Pumpkin Spice Latte, po katerem so tudi zelo znani in je aktualen v jesenskih mesecih. Poleg kave in mleka boste potrebovali pumpkin (bučni) sirup, cimet, muškatni orešček in klinčke. V tem primeru na koncu dodajte sladko smetano in posipajte s cimetom v prahu.

 

Recept: Sami naredite mandljevo mleko

Foto: Saschanti / Getty Images Plus via Getty Images, prirejeno po ljepotaizdravlje.hr